Japonezii de la Tamura anunță oficial o investiție de 6 milioane euro în Fetești-Gară

Japonezii de la Tamura anunță oficial o investiție de 6 milioane euro în Fetești-Gară

Japonezii de la Tamura Corporation anunţă oficial că vor investi 6 milioane de euro într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti-Gară.

Tamura Corporation este unul dintre cei mai mari producători de componente electronice din Japonia şi acum îşi face o filială şi în România, unde va produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice.

Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investiţi încă 15 milioane de euro.

Noua fabrică urmează să fie inaugurată în noiembrie 2024 şi va avea aproximativ 300 de angajaţi, anunţă Mediafax.

ADVERTISING

Tamura Electronics Romania SRL a solicitat ajutor de stat pentru derularea proiectului şi acum aşteaptă evaluarea cererii de acord pentru finanţare trimisă Ministerului Finanţelor.

Presa economică a anunţat de câteva luni planurile Tamura pentru România, însă iniţial informaţiile nu au fost confirmate oficial.

Acumu­la­torii produşi la Feteşti urmează să fie livraţi către fabrica Makita din Bră­neşti, Ilfov, unde sunt pro­duse unelte elec­trice de către com­pania japoneză.

Investiţia din România face parte din strategia pe termen mediu a companiei japoneze, care vrea să îşi dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa şi America. Ca parte a acestei iniţiative, Tamura intenţionează să crească şi capacitatea de producţie a produselor modulare în Europa, precum şi să îşi diversifice amprenta de producţie la nivel global.

ADVERTISING

Reprezentaţii Tamura s-au întâlnit în România cu membri ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România).

Tamura Corporation a fost înființată în anul 1924 și se ocupă de producerea și vânzarea de componente electronice, produse chimice pentru industria electronică și sisteme de lipire și echipamente informatice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇