Directorul ANAD explică amânarea cazului Simonei Halep

Directorul ANAD explică amânarea cazului Simonei Halep

Cazul de dopaj al Simonei Halep pare a fi fără sfârșit, în condițiile în care în dosar a fost stabilit un nou termen.

În cel mai optimist scenariu, Simona va primi un verdict pe 28 mai, dar acest lucru nu este încă sigur. Întrebată de ce cazul se amână atât de mult, direcotorul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a oferit două motive: noi probe la dosar și contradicții în declarații.

"Organizația care a pus-o sub acuzare pe Simona probabil că are alte probe care pot fi depuse la dosar și atunci au nevoie de o perioadă mai lungă de timp. Dacă pe parcursul audierii apar alte abateri din ceea ce declara martorii sau din ceea ce fiecare parte pune la dispoziția completului de judecata se poate ajunge la un termen mai lung", a spus Andreiașu pentru TVR.

ADVERTISING

De asemenea, Andreiașu a menționat că în dosar pot apărea noi solicitări.

"Poate fi cerută și părerea unui expert farmacolog sau toxicolog cu privire la rezultat, la contaminare și. evident, la concentrația identificată în probă", a completat Andreiașu.

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

ADVERTISING

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!