BBC explică de ce cazul Simonei Halep durează atât de mult

BBC explică de ce cazul Simonei Halep durează atât de mult

Jurnaliștii de la BBC au explicat motivul pentru care cazul de dopaj al Simonei Halep durează atât de mult înainte să fie oferit un verdict.

Jurnaliștii britanici notează că acest caz s-a prelungit deoarece Simona a negat că s-a dopat cu bună știință și că noile probe aduse trebuie analizate.

"Investigațiile privind testele pozitive sunt adesea un proces complex, cu atât mai mult atunci când un jucător neagă că a luat o substanță cu bună știință. Nu este neobișnuit ca aceste cazuri să dureze câteva luni pentru a fi rezolvate.

ADVERTISING

În astfel de cazuri, un jucător poate aduce dovezi pentru a infirma sau a atenua testul picat. Acest lucru ar aduce investigații și testări suplimentare de către ITIA, ceea ce duce la prelungirea în continuare a procesului", a notat BBC.

De asemenea, BBC a publicat și o reacție din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. "Procesul este în desfășurare. Cazul este derulat în conformitate cu Codul mondial anti-doping", se arată în răspunsul ITIA.

Pe de altă parte, ITF a precizat că nu are nicio implicare în acest caz. "Programul anti-doping este gestionat și pus în aplicare de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) în numele ATP, WTA, ITF și turneele de Grand Slam", a comentat ITF.

ADVERTISING

Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!