Convoaie din România au plecat spre Polonia pentru „Anakonda 23”. La Constanța, militari români sunt instruiți de francezi la trageri (Foto)

Convoaie din România au plecat spre Polonia pentru „Anakonda 23”. La Constanța, militari români sunt instruiți de francezi la trageri (Foto)

Peste 400 de militari, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” şi Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” vor participa la exerciţiul multinaţional ,,Anakonda 23″, care va avea loc în Polonia, în perioada 28 aprilie – 18 mai.

Convoaie cu personal şi tehnică se vor deplasa începând de luni din garnizoanele Iaşi şi Craiova în vederea participării la acest exerciţiu.

„Militarii români se vor instrui alături de alte structuri din ţări membre ale Alianţei şi partenere, exerciţiul ,Anakonda 23 reprezentând cea mai înaltă formă de instruire a Forţelor Armate Poloneze şi unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO. În acest context, începând de luni, 24 aprilie, convoaie cu personal şi tehnică se vor deplasa pe căi de comunicaţii rutiere din garnizoanele Iaşi şi Craiova în vederea participării la acest exerciţiu, planificat încă din anul 2021”, precizează luni MApN.

ADVERTISING

Batalionul ieşean, unitate din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt", s-a înfiinţat la data 15 septembrie 1994 şi este continuatorul glorioaselor tradiţii de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni".

În cei 28 de ani de existenţă, ,,Lupii Negri" au participat la 10 misiuni internaţionale de menţinere a păcii, în cinci zone ale globului (Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan). De asemenea, militari din acest batalion au participat la numeroase exerciţii multinaţionale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia, Bulgaria şi Republica Moldova.

ADVERTISING

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab", înfiinţat la 15 septembrie 1994 prin reorganizarea Regimentului 26 Mecanizat „Rovine", este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Regimentului „Rovine" nr. 26 înfiinţat la data 1 aprilie 1880. „Scorpionii Roşii" au fost dislocaţi de 14 ori în teatre de operaţii din Europa, Asia şi Africa.

𝐋𝐮𝐩𝐢𝐢 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐅𝐨𝐫𝐭̦𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐞𝐫𝐞𝐬𝐭𝐫𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝐥𝐚 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̦𝐢𝐮𝐥 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 ,,𝐀𝐧𝐚𝐤𝐨𝐧𝐝𝐚 𝟐𝟑” 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐚 ...

Publicată de Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" - www.bg15mc.ro pe Duminică, 23 aprilie 2023

Exerciţii cu trageri de luptă în Poligonul Capu Midia

În România, mai multe exerciţii cu trageri de luptă vor avea loc, în această săptămână, în Poligonul Capu Midia din judeţul Constanţa, acestea urmând să fie conduse de militarii francezi staţionaţi la Cincu.

ADVERTISING

„Cele două secvenţe de instruire sunt conduse de militarii francezi din cadrul Grupului de luptă ROU BG (FRA FN) staţionat la Cincu şi se axează pe valorificarea şi exersarea capabilităţilor de apărare antiaeriană prin trageri de luptă cu sisteme lansatoare de rachete şi tunuri de artilerie antiaeriană cal. 20 mm. împotriva unor ţinte aeriene.

Obiectivele exerciţiilor sunt antrenarea în comun a militarilor aliaţi în vederea îmbunătăţirii interoperabilităţii şi a coeziunii structurilor aliate dislocate în România prin exerciţii tactice cu trageri de luptă reale”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.

Sursa citată a menţionat că în cadrul exerciţiului, militarii români şi americani vor participa cu echipe de observatori în punctele de comandă ale exerciţiului, militarii luxemburghezi şi olandezi vor desfăşura operaţiuni de evaluare a lovirii ţintelor aeriene cu ajutorul sistemelor aeriene fără pilot din dotare, iar personalul poligonului va asigura siguranţa, observarea, coordonarea şi conducerea activităţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇