Psiholog, despre atacul de la Ion Creangă: Copiii au diagnostic psihiatric sau psihologic, pentru că ceva din mediul familial nu este ok

Psiholog, despre atacul de la Ion Creangă: Copiii au diagnostic psihiatric sau psihologic, pentru că ceva din mediul familial nu este ok
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Psihologul Bianca Pescaru susţine, despre incidentul elevului care şi-a atacat profesoara cu cuţitul, că nu este întâmplător. Este important să înţelegem care au fost toţi factorii care au dus ca un copil să aibă depresie şi accese de furie. În general, copiii au diagnostic din punct de vedere psihiatric sau psihologic pentru că ceva din mediul familial nu este ok.

”Sunt mai mulţi factori care converg, care pregătesc mentalitatea şi dezvoltarea din punct de vedere psiholog a unui copil care ajunge să aibă o astfel de manifestare, deci nu este un incident pur şi simplu întâmplător şi, într-o situaţie de genul acesta, este foarte important să analizăm şi să înţelegem care au fost toţi factorii care au dus ca un copil să aibă depresie, accese de furie. Să înţelegem ce nu s-a făcut bine din aceşti factori care au conlucrat să se ajungă la o astfel de situaţie”, a declarat psihologul, luni seara, la Prima News. 

ADVERTISING

Intervenţia unui psiholog este foarte posibil să fi fost de ajutor, dar a ţinut să precizeze că, în general, când un copil ajunge să facă depresie, în primul rând ceva din mediul familial nu este ok.

”Copiii au diagnostic din punct de vedere psihiatric sau psihologic pentru că ceva din mediul familial nu este ok şi, tocmai de aceea, în cazul copiilor, lucrăm în strânsă colaborare cu familia şi cu părinţii, pentru că o simplă consiliere, şedinţă de terapie nu sunt neapărat de ajutor, dacă nu se schimbă lucrurile din mediul familial care au făcut copilul să ajungă în această depresie”, a arătat Bianca Pescaru.

ADVERTISING

”Există mulţi copii care nu reuşesc să îşi atingă obiectivele şi care nu ajung să aibă depresie, dacă au părinţii care sunt o bază de siguranţă din punct de vedere emoţional, care le normalizează eşecul. Evident că copilul nu ajunge la depresie şi nici la reacţii din acestea violente”, a spus ea.

Bianca Pescaru a mai arătat că depinde foarte mult de ce va arăta expertiza psihologică în cazul acestui copil. 

”Este important să se facă o expertiză ca la carte, să se excludă posibile alte cauze care ar fi putut să îl afecteze pe copil şi să îl facă să se ducă spre astfel de manifestări. Sunt aceste diagnostice psihiatrice, probleme de natură medicală, care ar putea fi posibile explicaţii în aceste comportamente”, a mai spus psihologul. 

ADVERTISING

Un elev de 16 ani şi-a înţepat în gât profesoara, la Colegiul ”Ion Creangă” din Bucureşti, în  timpul orei de limba japoneză. Pentru fapta sa, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit procurorilor, elevul de 16 ani de la Colegiul Ion Creangă şi-a premeditat gestul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇