Încă un cutremur în Gorj, la aproximativ 20 km de Târgu Jiu

Încă un cutremur în Gorj, la aproximativ 20 km de Târgu Jiu

Un nou cutremur a zgâlţâit luni Oltenia.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului transmite că seismul a avut loc la 16:02, în Gorj, având magnitudinea de 4,9.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 16,1 km, la aproximativ 20 km de Târgu Jiu, în zona Arcani.

INCDFP mai precizează că seismul a avut loc la 64 km de Drobeta-Turnu Severin, 70 km de Hunedoara, 84 km de Deva şi 94 km de Reşita.

image-42
Foto: .emsc-csem.org

Până acum nu au fost primite apeluri la 112 și nu au fost identificate probleme după cutremurul produs luni după-amiaza în județul Gorj, a transmis ISU Gorj.

ADVERTISING

Echipe operative au fost trimise pe teren imediat după cutremurul de luni după-amiază.

„Până acum nu am avut apeluri și nu au fost identificate probleme”, susțin pompierii din Gorj.

Gorjul, noua Vrancea?

După cutremurele din februarie, specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au explicat că activitatea în zona seismică Gorj s-a intensificat foarte mult în ultima perioadă.

”Este o zonă seismică cunoscută, are o activitate în general slabă şi moderată de-a lungul timpului. Ceea ce s-a întâmplat ieri şi alaltăieri este o intensificare deosebit de mare a acestei activităţi în zonă. Este, practic, cea mai mare activitate seismică înregistrată în decurs de vreo 200 de ani de când aveam noi înregistrări.

ADVERTISING

Din acest punct de vedere a reprezentat o surpriză, să zicem, în sensul că toate calculele noastre indicau pentru această zonă o intensitate maximă de 5,5”, au precizat specialiştii INFP.

Seismologi: Zona Gorj nu devine o noua Vrancea, dar are cea mai mare activitate seismică din ultimii 200 de ani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇