4 modalități testate prin care îți scazi costurile de întreținere ale mașinii

4 modalități testate prin care îți scazi costurile de întreținere ale mașinii

Un postulat deja consacrat spune că deținerea unei mașini e o cheltuială intrinsecă, ce nu va putea fi amortizată niciodată. Dacă nu deții un autovehicul destinat efectuării de activități economice, aducătoare de profit, această axiomă este foarte adevărată! Pe de altă parte, nimeni nu-și mai poate închipui, în secolul XXI, traiul cotidian fără ajutorul unui mijloc de transport, capabil să te ducă la serviciu, la cumpărături, în concedii, ș.a.m.d.  

Totuși, pentru a reduce costurile pe care le presupune deținerea unei mașini, ai mai jos 4 modalități testate, care-ți pot aduce economii substanțiale la bugetul familiei:

ADVERTISING

1. Montează-ți anvelope all season

Principalul beneficiu al cauciucurilor adaptate oricăror condiții atmosferice îl reprezintă evitarea cumpărării a două seturi de anvelope – vară/iarnă, precum și costurile asociate schimbării acestora de două ori pe an. Astfel, prin achiziționarea oricărui set de anvelope all season de la Altex.ro, premium sau de buget, garantat ieși mult mai câștigat decât în cazul în care ai achiziționa două seturi distincte!  

2. Spală-ți singur mașina

Tentația de a duce mașina la o spălătorie care prestează servicii integrate de cosmetică auto, este mare. În marile orașe, un interior-exterior la un autovehicul poate să ajungă și la 100 de lei. Însă, dacă vrei să reduci acest cost, chiar la o treime, poți să mergi la spălătoriile cu fise și,  cu doar 30 de lei, poți să speli și să aspiri interiorul singur. Totodată, ai satisfacția că ai făcut tu acest lucru! De asemenea, acest cost poate fi chiar zero, dacă stai la casă și alegi să speli mașina în curtea proprie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3. Fă revizia regulat

Schimbarea filtrelor mașinii, alături de schimbul de ulei, este unul dintre serviciile de întreținere cele mai importante. Uleiul lubrifiază motorul și scade gradul de uzură al acestuia. De asemenea, un filtru îmbâcsit va avea repercusiuni, în timp, asupra componentelor motorului. Dacă schimburile sunt făcute la timp, sau chiar mai repede, în funcție și de numărul de km parcurși, te vor scapă de multe probleme ulterioare, extrem de costisitoare.

4. Scade costurile asociate combustibilului

Carburantul este unul dintre cheltuielile principale pe care le are un șofer. De aceea, este important să scazi acest cost cât mai mult. Pentru asta, poți apela la benzinării mai mici, care folosesc exact același tip de combustibil aflat în pompele marilor retaileri și care au, deseori, promoții pentru atragerea de noi clienți. De asemenea, dacă ești un șofer dedicat unui anumit lanț de benzinării, verifică dacă nu ai posibilitatea să obții un card de carburant destinat clienților fideli. În acest cel, vei putea obține o reducere din prețul benzinei, sau motorinei, între 10 și 30 bani/litru. 

ADVERTISING

Deținerea unui automobil aduce cu sine o serie de cheltuieli de întreținere, pe care neapărat trebuie să le faci dacă dorești să-ți păstrezi mașina o perioadă cât mai lungă de timp, în parametri optimi de funcționare. De aceea, este recomandat să faci tot ce îți stă în putință ca să scazi aceste costuri, astfel încât proprietatea unei mașini să nu se transforme într-o corvoadă pentru tine și familia ta.