Cum arată clădirile în care Rusia susține că a ucis 600 de soldați ucraineni (Foto & Video)

Cum arată clădirile în care Rusia susține că a ucis 600 de soldați ucraineni (Foto & Video)

Clădirile din Kramatorsk pe care Rusia susține că le-a bombardat, ucigând 600 de soldați ucraineni, sunt în picioare.

Din imaginile publicate de jurnaliștii care au mers la fața locului se poate vedea că doar geamurile au fost sparte.

Moscova a anunțat ieri că a „distrus” peste 600 de soldați ucraineni într-un atac masiv asupra a două cămine studențești folosite de ucraineni pe post de cazărmi în Kramatorsk. Aceasta ar fi răzbunarea rușilor pentru atacul ucrainenilor din noaptea de Anul Nou de la Makiivka.

ADVERTISING

Kievul a acuzat însă minciuni: „E la fel de adevărat precum ce spun despre sistemele HIMARS distruse. Încearcă să răspundă la faptul că forțele Ucrainei le-au înfrânt multe trupe, au distrus multe depozite de muniție și arme, dar ei nu au desfășurat astfel de operațiuni”. Amintim că Moscova a spus că a distrus cu 7 mai multe sistemele HIMARS decât le-au fost de fapt livrate Ucrainei.

Și jurnaliștii de la Reuters confirmă versiunea Kievului. Reporterii au vizitat cele două cămine universitare despre care Ministerul rus al Apărării a declarat că au găzduit temporar militari ucraineni.

ADVERTISING

Niciunul dintre ele nu părea să fi fost lovit direct de rachete sau să fi fost grav avariat. De asemenea, nu sunt semne evidente că soldații ar fi locuit acolo și nici urme de cadavre sau urme de sânge.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇