Țara care vrea să oblige elevii să învețe matematică până la 18 ani

Țara care vrea să oblige elevii să învețe matematică până la 18 ani
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak ar vrea ca toţi elevii din Anglia să studieze matematica într-o formă sau alta până la vârsta de 18 ani şi ar urma să anunţe acest obiectiv în primul său discurs din 2023, în care va schiţa priorităţile pentru anul în curs.

Discursul aşteptat al premierului vine în contextul unei ierni cu greve multiple, cu presiuni uriaşe asupra sistemului naţional de sănătate şi cu o criză a costului vieţii.

„Într-o lume în care datele sunt peste tot şi statisticile stau la baza fiecărei slujbe, locurile de muncă ale copiilor noştri vor necesita mai multe abilităţi analitice decât oricând. Lăsându-i pe copiii noştri să iasă în lume fără aceste abilităţi înseamnă că îi dezamăgim", ar urma să spună Rishi Sunak atunci când va argumenta de ce Marea Britanie ar trebui să-şi regândească abordarea faţă de matematică, potrivit BBC.

ADVERTISING

Propunerea a mai fost făcută şi în 2011 de premierul de atunci, dar nu s-a materializat.

Este posibil, de asemenea, ca premierul să se folosească de discursul de miercuri pentru a recunoaşte presiunile cu care se confruntă sistemul de sănătate din Marea Britanie şi să anunţe că va prelua personal responsabilitatea de a aborda criza NHS, promiţând finanţarea necesară.

Sunak este aşteptat să-şi expună viziunea pentru Regatul Unit şi să revină asupra comentariilor făcute în decembrie cu privire la oferirea de „linişte sufletească" oamenilor.

ADVERTISING

În ceea ce priveşte planurile sale pentru învăţământ, se estimează că numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani va creşte cu 18% între 2021 şi 2030, ceea ce ar însemna cam 200.000 de elevi în plus. În prezent, doar jumătate dintre elevii cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani studiază matematica, dar această cifră include elevii care urmează cursuri de ştiinţe şi pe cei care fac deja recapitulări obligatorii în facultate.

Nu este clar ce vor însemna aceste planuri pentru elevii care doresc să se califice în domeniul ştiinţelor umaniste sau al artelor, scrie BBC.

ADVERTISING

Nu sunt planificate imediat noi calificări şi nu există planuri de a face obligatorii diplomele de nivelul A. În schimb, guvernul explorează ideea extinderii calificărilor existente, precum şi „opţiuni mai inovatoare", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Se aşteaptă ca premierul să înceapă să lucreze la acest plan chiar din această legislatură şi să îl finalizeze după următoarele alegeri generale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇