Amenințări cu moartea pentru consilierul care a propus desființarea bustului lui Mircea Vulcănescu

Amenințări cu moartea pentru consilierul care a propus desființarea bustului lui Mircea Vulcănescu

Consilierul local PNL Silviu Feroiu, inițiatorul proiectului de desființare a bustului filosofului Mircea Vulcănescu, condamnat definitiv pentru crime de război, spune că a primit amenințări cu moartea în urma demersului său.

„Am primit amenințări pe telefon”, a declarat el pentru Digi24, precizând că numărul lui a fost postat pe un grup online, de unde a putut fi luat de oricine.

Consilierul a mai afirmat că nu a depus plângere la poliție. „Am considerat un demers politicianist al AUR”, a spus Silviu Feroiu.

ADVERTISING

Amintim că proiectul a fost respins în ultima şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 2 de anul trecut, ședință care s-a lăsat cu scandal.

Cea mai mare apărătoare a lui Mircea Vulcănescu a fost senatoarea Diana Șoșoacă, care a luat parte la ședință. Întrebată în ce calitate a venit la ședința Consiliului Local al Sectorului 2, ea a spus: „Sunt senator și avocat Diana Ivanovici Șoșoacă. Și locuitor al Sectorului 2”.

Șoșoacă a acuzat că desființarea bustului din Parcul Sf. Ștefan este o inițiativă a Institutului „Elie Wiesel”, o acțiune „împotriva românilor și a poporului român, prin care se desființează efectiv toate statuile care reprezintă oameni de valoare ai României”.

ADVERTISING

3 liberali nu au votat

Silviu Feroiu a subliniat că, în clipa de față, situația este blocată la nivelul legislativului local. El a spus că „ar putea fi negociată o nouă majoritate și atunci proiectul să fie introdus din nou pe ordinea de zi”.

Proiectul a fost respins după ce a întrunit 9 voturi pentru, de la PNL și USR, 2 împotrivă, de la PNL și PSD, și 12 abțineri, majoritatea de la PSD, dar și de la PNL (2) și USR (1). A fost, de asemenea, un vot neexprimat.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut excluderea din partid a celor trei consilieri liberali care nu au votat pentru proiectul depus de Silviu Feroiu. Aceștia sunt Magda Catone (vot împotrivă), Adrian Costache și Claudiu Nicolescu (abțineri), potrivit rezultatului votului din 28 decembrie.

ADVERTISING

„Nu doar în PSD există culpe și complicități. Inclusiv PNL, partidul meu, are oameni care nu mai pot face parte din rândurile sale întrucât, votând și achiesând cot la cot cu extremiștii la o decizie de încălcare a legii, ei trivializează eforturile PNL și pângăresc istoria traumatică a acestei formațiuni politice în tentativa de a se opune regimurilor antidemocratice.

Când trei consilieri locali (dintre care un viceprimar) sabotează hotărârile Parlamentului și ale Guvernului, ignorând angajamentele strategice ale României, și deciziile ierarhice, ale președintelui PNL Sector 2, fostul ministru Monica Anisie, sau ale președintelui PNL București, Ciprian Ciucu, acceptând în schimb sfatul și porunca Dianei Șoșoacă, locul lor nu mai este în Partidul Național Liberal”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook.

Citește și analiza Magdei Grădinaru pe această temă: Cum a ajuns Mircea Vulcănescu să rămână bust și martir, iar crimele antisemite să fie banalitate a răului și spirit al epocii: Cu mâinile goale, nu am ucis vreun evreu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇