20 de omoruri! "Șarpele", criminalul făcut celebru de Netflix, este eliberat din închisoare

20 de omoruri! "Șarpele", criminalul făcut celebru de Netflix, este eliberat din închisoare

Un criminal în serie francez, care a inspirat serialul TV „Șarpele”, urmează să fie eliberat dintr-o închisoare din Nepal, după o hotărâre judecătorească.

Charles Sobhraj, care a petrecut 19 ani în închisoare pentru uciderea a doi turiști în Kathmandu în 1975, va fi deportat în Franța în termen de 15 zile, scrie BBC.

Criminalul a ispășit două condamnări, în capitala Nepalului, pentru uciderea unei femei americane, Connie Jo Bronzich, și a prietenului ei canadian, Laurent Carriere.

El a fost condamnat pe viață în două procese separate - cel mai recent în 2014. Curtea Supremă a Nepalului a ordonat, totuşi, eliberarea lui Sobhraj, după ce echipa sa de avocați a depus cu succes o petiție în care susținea că ar trebui să fie eliberat din cauza vârstei, 78 de ani, și a comportamentului său bun din puşcărie.

ADVERTISING

Legislația nepaleză permite deținuților care au dat dovadă de bună purtare și au ispășit 75% din pedeapsă să fie eliberați.

„Ținerea lui în închisoare nu este în concordanță cu drepturile omului”, se arată în verdict, care citează bolile de inimă de care suferă ca un alt factor în eliberarea sa.

Numele lui Sobhraj este legat de peste 20 de crime comise între 1972 și 1982, în care victimele au fost drogate, sugrumate, bătute sau arse.

A fost supranumit „Șarpele” sau „Ucigașul în bikini” pentru talentul său de a se deghiza, capacitatea de a scăpa de închisoare și pentru că viza tinerele.

ADVERTISING

Mai târziu, a fost realizat un serial de succes BBC și Netflix despre el, care a fost lansat în 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇