Românii au lăsat sute de comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei, după votul de joi

Românii au lăsat sute de comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei, după votul de joi
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Românii au postat sute de comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București, după ce această țară s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

„Mă pregătesc să anulez un citybreak la Viena în favoarea Oslo sau Stockholm. Zborul Austrian airlines, hotel, concert, muzee, cafenele și restaurante pentru patru persoane = câteva mii de euro. Austria, a fost frumos cât ne-am respectat reciproc. Și recomand Tirolul de Sud celor care nu au încercat schiul în Italia, mâncarea e fantastică”, a comentat pe Facebook un român care a anunțat că își va închide contul la una dintre băncile cu acționar austriac. „Să vedem dacă niște transfer de capital pt lipsa de lichidități pune ceva presiune la Viena. O fi simbolică, dar na, banii mei nu sunt simbolici și stau mai bine într-o bancă românească”, a adăugat acesta.

ADVERTISING

„E timpul să schimbăm destinația vacanțelor, mulțumim pentru oportunitatea de a descoperi alte locații. Poate nu sunt turistul cel mai important, dar sigur sunt una dintre picăturile care vă vor goli paharul!”, a postat un alt român.

„Să vă fie rușine! Ați ales să faceți jocurile lui Putin și ale Rusiei în detrimentul partenerilor din Uniunea Europeană!”, spune un alt internaut.

„Prin blocarea intrării României în Schengen, politicienii austrieci demonstrează că sunt marionete ale Rusiei lui Putin. Aceasta să fie moștenirea Austriei în istorie?”, se întreabă un alt utilizator.

ADVERTISING

„Vreau ca autoritățile române doar să respecte legislația și să facă niște verificări și controale absolut legale firmelor austriece și să aplice eventualele sancțiuni la limita maximă”, a scris un român.

Peste 1.300 de comentarii erau joi seara postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București.

Joi, România și Bulgaria nu au primit votul în Consiliul JAI pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației, însă pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative.

ADVERTISING

Unul a fost al Austriei, care a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să susțină România, pe motiv că nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali.

În ce privește Olanda, aceasta a ținut să menționeze că susține aderarea României, însă nu și pe a Bulgariei. Dar, cum votul s-a dat la pachet, Olanda a respins de la aderare Bulgaria și România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇