Final de vacanță bară la bară și sute de radare pe drumurile țării. Ce rute alternative pot fi folosite

Final de vacanță bară la bară și sute de radare pe drumurile țării. Ce rute alternative pot fi folosite

Turiștii care au petrecut minivacanța de 1 Decembrie pe Valea Prahovei au început să se întoarcă acasă, astfel că deja se merge bară la bară pe DN 1, pe sensul spre Bucureşti. De asemenea, aglomeraţie este și pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, unde s-au format coloane de autovehicule.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, sunt recomandate mai multe rute ocolitoare, pentru a asigura fluența traficului.

Astfel, de la ora 11:15, polițiștii deja au început să devieze circulaţiei de pe DN 1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN 1A Săcele - Cheia - Ploieşti.

ADVERTISING

De asemenea, de la aceeaşi oră, se aplică şi devierea, la nivel de recomandare, a traficului de pe DN 73A Râşnov - Predeal, pe DN 73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN 1A, fie către Piteşti pe DN 73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1

La ora 12:00 deja era aglomerație mare între staţiunile Predeal şi Buşteni, traficul fiind intens şi pe DN 73A, dinspre Pârâul Rece spre intersecţia cu DN 1.

La crearea aglomerației a contribuit și carambolul de dimineață, când 17 mașini, inclusiv o ambulanță, s-au ciocnit între Brașov și Predeal, în localitatea Dârste.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată ce rute alternative pot fi folosite pentru DN 1 Braşov - Ploieşti - Bucureşti:

  • DN 1A Braşov - Cheia - Ploieşti - A3 - Bucureşti;
  • DN 73 Râşnov - Câmpulung - Piteşti - A1 - Bucureşti;
  • DN 73 Râşnov - Câmpulung - DN 72A - Târgovişte;
  • DN 71 Sinaia - Târgovişte - Bucureşti.

Aglomeraţie și pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea - Sibiu, unde s-au format coloane de autovehicule

De asemenea, Centrul Infotrafic anunţă aglomeraţie și pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea - Sibiu, unde s-au format coloane de autovehicule în zona localităţilor Deduleşti, Milcoiu, Mălureni, Lazaret şi Tălmaciu, pe sensul către Piteşti.

ADVERTISING

Poliţiştii se află în teren şi acţionează pentru fluidizarea traficului.

Sute de radare pe șoselele țării

De altfel, Poliţia Rutieră a anunțat că s-a mobilizat la nivelul întregii țări pentru acest final de weekend prelungit.

„Se va acţiona, la nivel naţional, cu o medie de 1.500 de poliţişti rutieri şi peste 300 de aparate radar pentru prevenirea încălcării normelor rutiere şi ca toţi participanţii la trafic să ajungă cu bine la destinaţie”, au declarat, duminică după amiază, oficiali ai Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit acestora, încă de la debutul acţiunii au fost constatate încălcări ale legislaţiei rutiere, fiind descoperiţi, puţin după miezul zilei, inclusiv şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum şi de trafic, dar şi să respecte regulile de circulaţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇