Plecați la drum în minivacanța de 1 Decembrie? Se circulă deja în coloană pe Valea Prahovei, iar în vămile din vestul țării, cozile de mașini sunt kilometrice

Plecați la drum în minivacanța de 1 Decembrie? Se circulă deja în coloană pe Valea Prahovei, iar în vămile din vestul țării, cozile de mașini sunt kilometrice

Dacă plecați la drum lung, în minivacanța de 1 Decembrie, asigurați-vă, pe cât posibil, că alegeți o rută pe care să nu rămâneți blocați în trafic. Deja pe Valea Prahovei se circulă în coloană, iar la vămile din vestul țării, cozile de mașini care așteaptă să iasă din țară se întind pe mai mulți kilometri.

„Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploieşti-Braşov, pe sensul de urcare spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităţilor Câmpina şi Comarnic, judeţul Prahova, traficul se desfăşoară în coloană. Pe raza staţiunilor se circulă în condiţii de fluenţă (…)

ADVERTISING

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare şi să semnalizeze din timp această intenţie”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Cu alte cuvinte, dacă aveți de mers pe Valea Prahovei și încă n-ați plecat, înarmați-vă cu răbdare și așteptați-vă să ajungeți cu întârziere la destinație. Cel mai probabil, o să pierdeți o mulțime de timp în trafic. Potrivit Digi24, coada de mașini este de 6 km și se circulă în coloană de la Câmpina la Comarnic.

ADVERTISING

Încet vă veți deplasa pe șosele și dacă aveți de gând să plecați în minivacanță în Ungaria sau mai departe, prin vămile din Vestul țării.

Potrivit News.ro, în vămi, timpul de așteptare variază între 60 şi 120 de minute, miercuri, la orele prânzului.

„Potrivit aplicaţiei privind traficul a Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad din judeţul Timiş timpul de aşteptare este de 60 de minute.

Şi la Punctele de Trecere a Frontierei din judeţul Arad timpii de aşteptare sunt mari: la Nădlac I - 60 de minute, la Nădlac II - 120 de minute, la Turnu - 90 de minute, iar la Vărşand - 60 de minute.

ADVERTISING

Cozile la Nădlac II au aproximativ 5 kilometri, potrivit şoferilor care au reacţionat pe reţelele de socializare”, potrivit News.ro.

Poliția de Frontieră îi sfătuiește pe toți românii care se pregătesc să iasă din țară prin vămi să se documenteze bine cu privire la condițiile de călătorie, ca să nu aibă probleme și să întârzie și mai mult trecerea frontierei.

În plus, dacă accesați aplicația Trafic on-line, puteți vedea în permanență care dintre vămi sunt aglomerate. Iar în cazul în care aveți posibilitatea, vă puteți regândi ruta de deplasare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇