Avantajele de a avea un generator electric pentru casă: iată de ce pot fi foarte utile

Avantajele de a avea un generator electric pentru casă: iată de ce pot fi foarte utile

A avea un generator electric implică o serie de avantaje nu doar pentru profesioniști, pentru munca sau afacerea lor, ci și pentru cei care, în mod privat, vor profita de el acasă sau chiar în vacanță.

Un generator electric pentru casă nu este altceva decât o mașină electrică rotativă capabilă să transforme energia mecanică în energie electrică, datorită interacțiunii dintre componentele sale, în principal rotorul, care este partea rotativă, și statorul, partea statică. Varietatea de generatoare electrice este destul de largă, în funcție de utilizare și de frecvența de utilizare, va fi de preferat să se utilizeze unul sau altul. Puteți alege între benzină, motorină, invertor, gaz, solar și automat pentru suportul solar.

ADVERTISING

Caracteristicile diferitelor generatoare electrice

Pentru a alege corect mașina necesară, este necesar să aveți cunoștințe despre caracteristicile fiecăreia dintre ele.

  1. Generatoare cu invertor

Acestea sunt generatoare electrice prin definiție și există diferite tipuri în funcție de conexiune (monofazată sau trifazată), combustibil (gaz, nafta sau motorină), pornire (electrică sau manuală) și tehnologie (convențională și invertor). Generatoarele de acest tip se deosebesc de celelalte prin faptul că funcționează cu o modulare și o reglare a tensiunii similare cu cele utilizate în rețeaua convențională, cu o tensiune nominală de 1%. Un generator electric pentru casă cu inverter este cel mai potrivit pentru utilizarea cu aparate electrice. Pe de altă parte, acestea sunt cele mai silențioase, compacte, stabile și sigure.

ADVERTISING
  1. Generator de ardere

Când vorbim despre generatoare electrice care au nevoie de combustibil pentru a funcționa, ne referim la benzină, motorină și gaz ca surse de energie. Cu ajutorul acestora, această mașină va putea produce energie electrică, în funcție de puterea necesară și de buget, se va folosi un sistem sau altul.

  1. Generatorul pe benzină

Este cel mai frecvent, deoarece este valabil pentru toate tipurile de funcții, cu excepția sudării. Este util pentru utilizarea în atelierele mici, pentru a îl transporta în rulotă, recurent pentru vânzătorii ambulanți atâta timp cât utilizarea sa nu se prelungește în timp, acesta este cel mai recomandabil, deoarece este mai ieftin, cântărește mai puțin și face mai puțin zgomot decât oricare alt generator electric pentru casă. Cu toate acestea, pentru a evita supraîncălzirea, acesta trebuie oprit la aproximativ fiecare 4 ore. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că acestea necesită cel mai mult combustibil.

ADVERTISING
  1. Generator diesel

În cazul în care urmează să fie utilizat pentru perioade lungi de timp, atunci generatorul diesel este cel care poate oferi cele mai multe servicii. Pentru șantierele de construcții și utilajele mari, pentru tarabe, unități și târguri în care trebuie să fie în funcțiune toată noaptea, pentru a da doar câteva exemple, este cel mai potrivit. Acestea fac mai mult zgomot decât cele anterioare, deși au o autonomie mai mare, putând funcționa până la 9 ore consecutive înainte de a se opri pentru a se răci.

  1. Generatorul pe gaz

Generatoarele care utilizează GPL (gaz petrolier lichefiat) sunt alese pentru sarcini casnice scurte, sunt mai curate și mai puțin zgomotoase și sunt, de asemenea, ecologice. O altă variantă de acest tip este cea care funcționează cu gaz natural, care, datorită caracteristicilor sale, trebuie instalată permanent într-un loc anume, întotdeauna de către profesioniști.

  1. Generatorul electric solar

Acest alt model este alcătuit din mai multe module fotovoltaice capabile să satisfacă nevoile mașinii cu suficientă radiație solară pentru a o transforma în energie electrică continuă. De asemenea, va avea nevoie de o structură proprie pentru a susține în siguranță modulele, de un regulator de încărcare a bateriei și de baterii pentru a acumula energia primită de la soare.

  1. Generator electric pentru back-up solar

Cu generatorul electric de back-up solar, acesta are back-up ca o instalație solară izolată care se bazează pe automatismul responsabil pentru oprirea și pornirea sa în caz de baterie descărcată.

Alegerea generatorului va fi determinată de puterea care trebuie acoperită. În conformitate cu aceasta, va fi necesar să se facă o listă cu toate elementele care, de regulă generală, urmează să fie conectate în același timp. Cu acea listă în mână, se va efectua suma fiecăreia dintre puterile cerute, calculându-se totalul necesar.