Premieră: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, iar una a căzut aproape de granița cu Sudul

Premieră: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, iar una a căzut aproape de granița cu Sudul

Coreea de Nord a lansat, miercuri, cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, a declarat armata sud-coreeană la scurt timp după ce a confirmat că o rachetă balistică a căzut pentru prima dată în apropierea apelor sale, la sud de linia de demarcaţie.

„Coreea de Nord a lansat astăzi cel puţin 10 rachete de diferite tipuri spre Est şi Vest”, a indicat Statul Major Interarme din Seul, în timp ce preşedintele sud-coreean a ordonat o „reacţie rapidă” la ultimele „provocări” ale Phenianului.

„Această lansare de rachetă nord-coreeana este extrem de neobişnuită şi inacceptabilă, având în vedere că a căzut în apropierea apelor teritoriale sud-coreene, la sud de linia de limită nordică, pentru prima dată" de când peninsula a fost divizată, a explicat Kang Shin-chul, director de operaţiuni în cadrul Statului Major interarme.

ADVERTISING

La scurt timp, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a acuzat într-un comunicat oficial că aceste acțiuni ale Phenianului constituie „o invazie teritorială de facto”.

Ulterior, armata sud-coreeana a precizat că a răspuns lansând trei rachete aer-sol de precizie. Rachetele au fost lansate „în apele din apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeană", a declarat armata într-un comunicat, adăugând că gestul arată că Seulul va răspunde „sever oricărei provocări".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇