A fost inventat un peşte-robot care curăţă apele de plastic (Video)

A fost inventat un peşte-robot care curăţă apele de plastic (Video)

O studentă de la Universitatea din Surrey, Marea Britanie, a creat un peşte robot care se “hrăneşte” cu plasticul din ape.

Eleanor Mackintosh şi-a prezentat ideea la o competiţie organizată de echipa de robotică a universităţii pe tema bioroboticii, pe care tânăra a câştigat-o. Drept urmare, conceptul a fost transformat într-un prototip printat 3D. Peştele-robot numit “Gillbert” are o lungime de 50 de centimetri şi filtrează microparticulele de plastic din apă în timp ce înoată. Plasticul este colectat într-un container din interiorul dispozitivului, putând fi reciclat ulterior, notează New Atlas.

ADVERTISING

În forma actuală, dispozitivul este controlat de la distanţă şi poate colecta particule de plastic de până la 2 milimetri, dar pe viitor ar putea fi îmbunătăţit astfel încât să poată filtra particule mult mai mici şi să se mişte autonom.

“Poluarea apelor, în special poluarea cu plastic, este o problemă imensă. Nu sunt afectate doar oceanele, ci şi râurile, lacurile şi iazurile. Este o problemă care nu are o soluţie universală. Designul meu a fost concentrat pe flexibilitatea funcţiei sale”, a explicat Mackintosh.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai multe detalii cu privire la modul în care funcţionează peştele robot pot fi găsite în clipul de mai jos.

The Natural Robotics Contest 2022 Winner: 'Gillbert'

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇