Via Transilvanica s-a deschis de astăzi și a devenit oficial primul traseu de lungă distanță din România, care traversează țara de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.
Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica – hărți, trasee, ghid pentru bicicliști
Odată cu finalizarea amenajării traseului și lansarea tronsonului din Alba, sâmbătă a avut loc deschiderea oficială Via Transilvanica. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Cetății din Alba Iulia, fiind organizate cu acest scop un târg, ateliere, expoziții, dar și concerte.
„Oricine va păși în Piața Cetății începând cu ora 10:00 și până la ora 23:00 se va bucura de experiențe inedite, gândite și pregătite până la ultimul detaliu de Asociația Tășuleasa Social”, au transmis organizatorii.
La târg sunt șapte standuri care reprezintă, prin produse locale, expoziții sau alte tipuri de proiecte, cele șapte ținuturi de pe Via Transilvanica și patru standuri care reprezintă trasee și destinații turistice locale și internaționale. Inaugurarea oficială a traseului Via Transilvanica de către ambasadorii proiectului are loc începând cu ora 19:40.
Via Transilvanica a ajuns la final după o perioadă de 4 ani și jumătate, ani ce se numără în kilometri, județe, regiuni, borne și pași.
Frații Ușeriu, împreună cu echipa Tășuleasa Social, au lucrat la amenajările acestui traseu, ce înfrățește Putna de Drobeta-Turnu Severin.
Odată cu lansarea de sâmbătă, Via Transilvanica devine oficial primul traseu de lungă distanță din România, care traversează țara în diagonală, din nord-est, până în sud-vest la Dunăre. Astfel România se alătură țărilor care au trasee celebre care generează milioane de turiști anual.
Până în prezent, Via Transilvanica a adunat turiști de ordinul miilor, atât români, cât și străini, încă din faza de construcție a traseului.
„România și Transilvania beneficiază de o diversitate incredibilă, care cumva a stat ascunsă. Fiecare comunitate are de oferit o experiență absolut memorabilă, atât pentru ospitalieri, pentru că drumeții vin cu poveștile de pe toată Via Transilvanica când ajung într-o comunitate nouă, dar și pentru drumeți deoarece aceste comunități de care niciodată nu au auzit, dintr-odată își arată atât de multe fețe care trebuie doar descoperite”, spune Alin Ușeriu, creatorul Via Transilvanica.