Doi consilieri locali din Sibiu au fost arestați pentru că au furat un excavator

Doi consilieri locali din Sibiu au fost arestați pentru că au furat un excavator

Doi consilieri locali din cadrul PNL au fost arestați preventiv pentru că au furat excavatorul unei firme care executa lucrări în comuna sibiană Porumbacu de Jos.

Cei doi au făcut planul, însă nu știau să conducă utilajul, așa că au apelat la un angajat din cadrul Primăriei Porumbacu de Jos. Funcționarul care i-a ajutat este fratele viceprimarului comunei, relatează ziarul Turnul Sfatului.

Hoții au luat duminică utilajul de pe șantier și l-au ascuns. A doua zi de dimineață, administratorul firmei a descoperit lipsa excavatorului și a anunțat autoritățile.

ADVERTISING

Polițiștii au verificat indiciile care conduceau spre cei doi consilieri locali, iar aceștia au recunoscut furtul. Ei au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Aleșii locali au solicitat instanței să fie plasați sub control judiciar, însă cererea lor a fost respinsă. Ei își vor pierde locurile în consiliul local, iar Raluca Turcan, președinta organizației județene a PNL Sibiu, a anunțat că a cerut excluderea lor din partid.

„Ținând cont că cei doi sunt și consilieri locali și că pentru fapte mai puțin grave am exclus deja doi consilieri, eu propun excluderea lor din partid. În această variantă, propunerea o face Biroul permanent local Porumbacu de Jos, iar Biroul permanent județean hotărăște în 30 de zile. Am solicitat convocarea și luarea unei decizii în cadrul Biroului permanent local Porumbacu de Jos", a declarat Turcan pentru ziarul citat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇