Cum a confiscat Rusia triumful Elenei Rybakina de la Wimbledon: ”Le-am arătat tărie de caracter”

Cum a confiscat Rusia triumful Elenei Rybakina de la Wimbledon: ”Le-am arătat tărie de caracter”

Elena Rybakina, sportivă ce acum reprezintă Kazahstan, s-a impus sâmbătă în finala de la Wimbledon cu Ons Jabeur, însă e un succes care acum pare că este confiscat de Rusia, o țară ai cărei sportivi au fost interziși, alături de cei din Belarus, la această ediție de la All England Club.

Trebuie spus în primul rând că Rybakina e o tenismenă născută la Moscova, de 23 de ani, însă de acum mai mulți ani, din 2018 mai exact, a ales să joace sub steagul unei alte țări, Kazahstan.

Chiar și așa, Federația rusă de tenis și-a însușit victoria obținută de Elena, cea care în semifinale a dispus clar de Simona Halep, scor 6-3, 6-3: „E minunat! Felicitări, Rybakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon!”, a reacționat Shamil Tarpishchev, președintele acestei Federații din Rusia, pentru RNA, o agenție de presă de stat din Rusia.

ADVERTISING

Elena Rybakina a câștigat Wimbledon 2022

Ba mai mult, pentru a arăta clar cum rușii sărbătoresc acest triumf al Rybakinei, Vladimir Kamelzon, un antrenor onorific respectat în cadrul aceleiași Federații ruse de tenis, declara entuziasmat: „O victorie extraordinară a tenisului din Rusia la Wimbledon, în ciuda tuturor obstacolelor puse de organizatorii britanici. Rybakina este o fată unică, fantastică, sută la sută rusoaică, crescută în școala rusească de tenis, se vede asta. Realizarea de astăzi este una a Rusiei! Trebuie să le mulțumim kazahilor, am cooperat cu ei în ultimii ani, dar marele merit este al nostru, desigur. Un astfel de rezultat, în vremuri în care politicul se implică în sport, este uriaș. Rybakina le-a arătat tuturor ce înseamnă tăria de caracter a rușilor!”, puncta oficialul rus, conform portalului Sport24.ru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3-6, 6-2, 6-2, a fost scorul cu care Rybakina s-a impus în prima sa finală de Grand Slam jucată vreodată. La conferința de presă de după finală, kazaha a răspuns unei întrebări delicate legate de Vladimir Putin și de invazia Rusiei în Ucraina: „Eu, așa cum am mai spus, evoluez pentru Kazahstan de ceva timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, la Olimpiadă, care a fost un vis împlinit pentru mine. Nu știu ce se va întâmpla în viitor. Din partea mea pot spune doar că joc pentru Kazahstan. Nu am ales unde m-am născut. Oamenii aceștia au crezut în mine și m-au susținut. Am văzut steagurile ruse din tribune, dar nu știu cum să răspund acestor întrebări”.

Elena Rybakina vs Ons Jabeur | Ladies' Singles Final Highlights | Wimbledon 2022

Primul titlu WTA obținut în carieră de Rybakina a fost chiar la București în 2019, după o finală cu Patricia Țig.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!