Primarul oraşului Mărăşeşti a fost reţinut

Primarul oraşului Mărăşeşti a fost reţinut

Primarul oraşului Mărăşeşti, din județul Vrancea, Valerică Chitic (PSD) a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat, printre altele, de folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane, delapidare, abuz în serviciu, instigare la fals intelectual.

Decizia de reţinere a lui Chitic a fost luată după mai multe percheziţii desfăşurate marţi la sediul primăriei, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor firme.

Procurorii au ridicat mai multe documente, şi mai multe persoane, inclusiv angajaţi ai Pirmăriei Mărăşeşti, au fost audiate. Primarul a fost singurul reţinut, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Este vorba de un dosar în care faptele s-ar fi comis în perioada 2021-2022 și care ar viza activitatea din Primăria Mărășești.

Conform informațiilor Ziarului de Vrancea, acuzațiile din dosar apar în contextul în care o firmă în spatele căreia s-ar afla primarul Chitic și-ar fi adjudecat distribuirea unei mese calde în regim de catering pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, printr-un program finanțat din fonduri publice.

Chitic a fost condamnat pentru conflict de interese

Amintim că în iulie 2019, Chitic a fost condamnat de Judecătoria Panciu pentru conflict de interese în formă continuată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, însă ulterior Curtea de Apel l-a condamnat la un an şi jumătate cu amânarea executării pedepsei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă decizia primei instanţe ar fi fost menţinută, ar fi dus şi la pierderea mandatului, dar şi la interzicerea dreptului de a fi ales.

Acţiunea în instanţă a fost iniţiată de Agenţia Naţională de Integritate, care l-a acuzat de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, de la acea vreme, în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, Valerică Dorel Chitic a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre primărie şi SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, care au avantajat această societate comercială, unde Chitic deţine calitatea de asociat unic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇