Edi Iordănescu, despre plecarea de la echipa națională: Anunțul selecționerului

Edi Iordănescu, despre plecarea de la echipa națională: Anunțul selecționerului

Selecționerul Edi Iordănescu a fost întrebat dacă se gândește că este în pericol să fie dat afară de la echipa națională din cauza rezultatelor slabe.

Iordănescu a afirmat că încă mai este încrezător că-și poate îndeplini obiectivul și că România nu va încheia pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor.

De asemenea, Iordănescu a spus că este încurcat de clauza prin care FRF îl poate da afară dacă nu termină pe locul 1 sau 2 în Liga Națiunilor.

"Știu că am un contract, un target de îndeplinit și ne dorim să luăm mâine trei puncte. Dacă luăm trei puncte, sunt sigur că vom vedea cu alte perspective ce urmează. Dacă nu era acea clauză de Liga Națiunilor, sunt sigur că aș fi intervenit altfel, chiar și la nivel de selecție. Acea clauză poate schimba foarte ușor destinul meu, dar vârsta pe care o am mă ajută să o iau de la capăt. Va fi un regret mare dacă nu va fi cu succes, va fi tristețea că nu am reușit pentru echipa națională și mai puțin pentru mine", a spus Iordănescu.

ADVERTISING

De asemenea, el a afirmat că ar fi avut nevoie de jucători în vârstă precum Ciprian Deac sau Cristi Sapunaru, dar pe care nu i-a chemat pentru că ar fi fost acuzat că nu se gândește la viitor.

"Echipa națională are nevoie de niște jucători reprezentativi, de 37-38 de ani. Nu vă mai dau numele. Aș fi avut nevoie de ei pentru că sunt puțini jucători cu experiență. Ei reprezintă niște repere, niște exemple, atunci când vorbesc despre fundație și mentalitate. Ne-ar fi putut ajuta să ne ridicăm mai repede mental și emoțional. Dar dacă face 39-40 de ani e foarte greu să mai ai așteptări de la ei. Dar dacă nu era acel obiectiv, selecția ar fi arătat ceva diferit. Dacă mă interesa momentul, cu siguranță apelam la cei în vârstă, dar eu gândesc în perspectivă", a mai spus Iordănescu.

ADVERTISING

Echipa națională va întâlni Finlanda sâmbătă de la ora 21:45, în direct pe SpotMedia.ro.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!