La 83 de ani a traversat singur și fără oprire Pacificul, într-o aventură de două luni de zile

La 83 de ani a traversat singur și fără oprire Pacificul, într-o aventură de două luni de zile

Japonezul Kenichi Horie, în vârstă de 83 de ani, a devenit cea mai în vârstă persoană care a traversat solitar Oceanul Pacificul, fără nicio oprire.

O aventură de două luni, care s-a încheiat sămbătă, 4 iunie, când Horie a ajuns în apele peninsulei Kii din vestul Japoniei.

“Nu permite ca visurile tale să rămână doar visuri. Stabileşte-ţi un ţel şi muncește pentru a-l atinge, iar o viaţă frumoasă te va aştepta”, le-a spus octogenarul jurnaliştilor de la CNN.

Bărbatul a plecat din San Francisco, pe 27 martie. Povesteşte că au existat şi momente mai dificile, dar a păstrat tot timpul legătura cu familia sa, prin intermediul unui telefon prin satelit.

Japanese yachtsman Kenichi Horie, 83, has become the oldest person to sail across the Pacific solo and non-stop. His journey took him all the way from San Francisco to Japan ⛵🌊

Publicată de DW News pe Sâmbătă, 4 iunie 2022

Nu a fost prima călătorie de acest fel pentru Horie, care, în 1962, pe când avea 23 de ani, devenea prima persoană din istorie care traversa cu succes Pacificul fără escală, plecând din Japonia şi ajungând în California, chiar dacă acest lucru a însemnat încălcarea legilor japoneze.

ADVERTISING

Horie şi-a petrecut ultimele decenii împărtăşind ideea că marea este "o sursă de neînlocuit de viaţă pentru Pământ”, dar spune că nu se consideră un activist de mediu. “Îmi fac doar partea ca membru al societăţii”, spune bărbatul.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇