Un pod din Argeș a fost inaugurat cu apă sfințită, mir și copii în costume populare. Primar: Sunteți niște fericiți! (Foto)

Un pod din Argeș a fost inaugurat cu apă sfințită, mir și copii în costume populare. Primar: Sunteți niște fericiți! (Foto)

Un pod din localitatea Mihăeşti, județul Argeș, a fost dat în folosinţă după ce un sobor de preoţi a ținut o slujbă de sfințire, iar apoi a uns cu mir balustradele.

Pe lângă autorități și preoți, la eveniment au participat și copii îmbrăcați în costume populare. Iar primarul localității, Andreea Crîmpiță-Matei (PSD), le-a transmis acestora că sunt ”niște fericiți”.

”Vreau să le spun copiilor care astăzi sunt aici că, atunci când eram eu mică, aici era un pod de lemn, un pod al căror blăni erau foarte distanțate și, dacă nu erai atent pe unde călcai, riscai să cazi în râu. Ei bine, voi astăzi sunteți niște fericiți pentru că uitați pe ce lucrare grandioasă o să pășiți!”, le-a transmis primarul copiilor.

ADVERTISING

Podul are lungimea totală 43,70 m și o deschidere de 36,60 m. Valoarea finală a lucrărilor executate este de peste 3,5 milioane lei, inclusiv TVA. Perioada de garanţie este de 60 luni.

Consiliul Județean Argeș spune că noul pod de la Mihăești este al șaptelea proiect finalizat, din cele nouă pentru care au fost accesate fonduri naționale, prin PNDL II 2017 - 2020.

Andreea Crîmpiță-Matei este primar al comunei Mihăești din 2020. Anterior, instituția a fost condusă timp de 20 de ani de tatăl ei, Gheorghe Matei.

pod-arges-1
pod-Arges-2
Pod-arges-3
pod-Arges-4
Foto: Facebook/CJ Argeș

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇