Un singur candidat s-a înscris pentru funcția de președinte al Înaltei Curți

Un singur candidat s-a înscris pentru funcția de președinte al Înaltei Curți

Un singur candidat s-a înscris în procedura de ocupare a funcției de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit listei publicate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Conform calendarului, ultima zi de depunere a candidaturilor a fost luni, urmând ca până pe data de 2 iunie să fie depus proiectul privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere.

Singurul candidat înscris în termenul stabilit este chiar actualul președinte al Înaltei Curți, judecătoarea Corina-Alina Corbu.

ADVERTISING

Începând cu data de 8 iunie, Secţia pentru judecători a CSM poate dispune analizarea candidaturilor şi aprobarea susţinerii interviului.

În scrisoarea de intenţie adresată preşedintelui CSM, Marian Budă, Corina Corbu spune că pe parcursul celor aproape trei ani în care a coordonat managementul Înaltei Curţi, aceasta a cunoscut „transformări importante", dintre care unele şi-au găsit motivaţia în necesitatea de adaptare la o perioadă cu caracter extraordinar pe care a traversat-o atât sistemul judiciar, cât şi întreaga societate, dar cele mai multe au fost necesare tocmai pentru creşterea calităţii activităţii instanţei, a transparenţei acesteia şi, nu în ultimul rând, a refacerii relaţiei cu cetăţeanul, precum şi cu reprezentanţii celorlalte profesiuni juridice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇