Ce spune Thomas Tuchel despre calificarea celor de la PSG în finala Ligii Campionilor. Aventura sa în fotbal a pornit de la Mediaș în 2011

Ce spune Thomas Tuchel despre calificarea celor de la PSG în finala Ligii Campionilor. Aventura sa în fotbal a pornit de la Mediaș în 2011

Thomas Tuchel, antrenorul german al celor de la PSG, s-a arătat entuziasmat după calificarea parizienilor în finala Ligii Campionilor, pentru prima dată în istoria clubului în alb-roșu-albastru.

Neamțul a fost încântat de evoluția fotbaliștilor săi, în special Di Maria și Neymar, în partida câștigată cu cei de la RB Leipzig, scor 3-0 în semifinala disputată la Lisabona, marți seară.

PSG e prima finalistă a Ligii Campionilor

“Am arătat caracter în acest meci, determinare, foame de a câştiga, multă ambiție. Am avut totul: mentalitate, dorinţa de a apăra şi de a suferi împreună 90 de minute și nu numai. A fost un mare efort din partea întregii echipe şi am meritat să câştigăm această partidă. Suntem aici pentru a câştiga. Finala va fi un meci mare pentru toată lumea, indiferent pe cine vom intalni. Am rămas fideli jocului nostru. Când a fost posibil, am controlat spațiile de la mijlocul terenului și am mizat pe accelerările dintre linii ale lui Di Maria, Mbappe și Neymar”.

Reacția lui Tuchel, după partidă, la conferința de presă oficială organizată de UEFA
ADVERTISING

Ne aducem cu toții aminte că în 2011, Tuchel venea în Romania din postura de antrenor al celor de la FSV Mainz 05, locul 5 atunci în Bundesliga. Partida avea loc în turul III preliminar din Europa League, iar în Germania scorul a fost 1-1. La retur, pe 4 august, la Mediaș, Gazul a făcut minunea și a eliminat Mainz la loviturile de departajare, scor 1-1 după 120 de minute și apoi 4-3 la penaltiuri.

Răzvan Pleşca a fost eroul lui Gaz Metan Mediaş, cu două penaltiuri apărate.

Gaz Metan Medias - FSV Mainz 05 1-1 (4-3) All Goals & Highlights 04-08-2011
ADVERTISING

Citește și alte știri interesante despre PSG, pe site-ul SpotMedia.ro:

Reacții din presa internațională după prima calificare din istorie a celor de la PSG într-o finală de Liga Campionilor

Atacantul de origine română trecut și pe la PSG va fi coleg cu Harlem Gnohere la Mouscron

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!