Mircea Lucescu explică de ce va juca cu CFR Cluj în loc de FCSB: "Nu putem coborî sub un anumit standard"

Mircea Lucescu explică de ce va juca cu CFR Cluj în loc de FCSB: "Nu putem coborî sub un anumit standard"

Mircea Lucescu a explicat motivul pentru care amicalul cu FCSB, programat pe 20 aprilie, a picat, iar Dinamo Kiev o va întâlni la aceeași dată pe CFR Cluj.

Potrivit spuselor lui Lucescu, totul a picat deoarece arena de la Arcul de Triumf, pe care urma să aibă loc partida, e prea mică.

"Nu vom mai juca cu FCSB pentru că nu s-a găsit un stadion pe măsura evenimentului! Inițial acolo trebuia să jucăm (pe Arcum de Triumf), pe 6 aprilie, dar atunci jucătorii mei nu erau deloc pregătiți și n-am putut. Apoi, s-a creat ideea unui turneu de anvergură, pe axa Varșovia - Istanbul - București, dar Arcul de Triumf e o arenă prea mică și acest meci nu mai e un simplu amical, noi trebuie să transmitem un mesaj, trebuie ceva de anvergură, pe măsura impactului pe care ni-l dorim.

ADVERTISING

Nu puteam coborî sub standardul a ceea ce a fost aseară la Varșovia, la partida cu Legia, unde cred că au fost 20.000 de spectatori. Plus că trebuie să aibă loc și un program special al unor artiști din Ucraina, ceva ce are nevoie, repet, de o arenă mai mare!", a spus Lucescu pentru Gsp.

Apoi, Lucescu a explicat de ce partida nu va avea loc pe Arena Națională: costurile prea mari de închiriere.

"Acel stadion aparține Primăriei, trebuie o aprobare specială, fiindcă altfel costurile pentru a închiria întregul stadion am înțeles că pot duce și la 50.000 de euro, iar noi vorbim aici de un eveniment caritabil. De exemplu, când a fost discuția la începutul lunii, să jucăm cu FCSB, eu am vorbit personal cu ministrul sportului, pentru a avea la dispoziție Arcul de Triumf", a mai spus Lucescu.

ADVERTISING

De asemenea, Lucescu a precizat că varianta Ghencea a picat deoarece Armata nu vrea ca FCSB să joace acolo.

"Acolo nu-i primeau pe ei, pe cei de la FCSB, deci nu s-a putut nici acolo. Ca să fie clar, ne-a fost imposibil să găsim un stadion mare pentru un joc cu FCSB! FCSB chiar nu are nicio vină aici, cei de acolo au fost foarte drăguți și oricum rămâne în picioare varianta unei partide cu ei, o să vedem când anume", a explicat Lucescu.

Astfel, Lucescu a precizat cum s-a ajuns ca Dinamo Kiev să joace contra lui CFR Cluj în loc de FCSB.

ADVERTISING

"Am găsit acolo disponibilitate, cu arena CFR-ului, are o capacitate de aproape 20.000 de locuri, e OK. Sunt chiar curios câtă lume va fi aici, la Istanbul, fiindcă e Ramadan, însă e nevoie ca aceste acțiuni să aibă anvergură.

Repet, e important, dincolo de speța sportivă, ca jucătorii să fie pregătiți și să joace, e vital să atragem atenția, nu cumva să intrăm într-o rutină și să acceptăm ca pe ceva normal ceea ce se petrece acum în Ucraina! Am ajuns la hotel în Istanbul și mi-au spus cei de aici că 150 de camere sunt ocupate de refugiate din Ucraina, venite cu copii. E o dramă ce se petrece, măcar copiii din Ucraina să fie salvați de acest război!", a conchis Lucescu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!