Russia Today contestă la CJUE interzicerea sa în UE

Russia Today contestă la CJUE interzicerea sa în UE

Filiala franceză a RT (ex-Russia Today) a făcut recurs la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a obţine anularea interzicerii difuzării postului în UE, în cadrul sancţiunilor impuse Rusiei.

Media de stat ruse RT şi Sputnik, acuzate de a fi instrumente de dezinformare ale Moscovei în războiul contra Ucrainei, au fost interzise de Uniunea Europeană, iar la 2 martie a intrat în vigoare interdicţia de difuzare a lor la televiziune şi pe Internet, potrivit AFP.

RT France cere examinarea în regim de urgenţă a dosarului, ceea ce ar putea dura câteva săptămâni dacă cererea va fi considerată admisibilă, a precizat CJUE. Judecarea fondului cazului, în schimb, ar putea dura mai multe luni.

ADVERTISING

Război în Ucraina. Ziua 14

După suspendarea RT în Germania , Franţa este singurul stat din UE care mai găzduieşte o filială a RT pe teritoriul său.

Preşedinta RT France, Xenia Fedorova, a calificat la 4 martie această interdicţie drept "un mare pericol pentru libertatea de exprimare".

Și România a blocat site-urile propagandei rusești și difuzarea Russia Today, iar hackerii de la Anonymous au declarat război cibernetic Rusiei și au atacat Russia Today

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇