Vitali Klitscho dezminte că rușii ar fi încercuit Kievul, dar spune că va fi o noapte grea UPDATE

Vitali Klitscho dezminte că rușii ar fi încercuit Kievul, dar spune că va fi o noapte grea <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Primarul Kievului, Vitali Klitscho, a fost citat spunând că orașul este încercuit, duminică, iar evacuarea civililor nu mai este posibilă, „deoarece toate căile sunt blocate”. Ulterior acesta a dezmințit informația și dă vina pe războiul informațional dus de Rusia împotriva Ucrainei.

„Suntem la limita unei catastrofe umanitare”, ar fi declarat el duminică pentru Associated Press, în timp ce în oraș erau în vigoare restricții de circulație, care le permit autorităților să vâneze „sabotori” ruși pe străzi.

ADVERTISING

„În acest moment, avem electricitate, avem apă și încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente", ar fi spus primarul, citat de The Guardian.

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susțineți Ucraina împreună... Suntem puternici", a spus el: „fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară”.

UPDATE: Vitali Klitscho transmite pe pagina sa oficială și verificată de Facebook că el nu ar fi spus că este încercuit Kievul și că ar fi vorba despre o dezinformare, care face parte din războiul informațional al Rusiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Rusia continuă să lupte împotriva Ucrainei nu numai cu arme militare, ci și informațional. Crearea de pagini false ale reprezentanților puterii, manipularea informațiilor, crearea unor legende. Astăzi a fost creată o clonă a paginii mele de Instagram. În această seară, edițiile rusești de internet răspândesc informații cu un link către mine că Kievul este oarecum înconjurat și evacuarea oamenilor este imposibilă. Și e ciudat că a început să fie răspândit de canalele ucrainene de Telegram… Nu crede minciunile! Aveți încredere în informații numai din surse oficiale”, transmite primarul Kievului.

ADVERTISING

El spune că urmează încă o noapte grea la Kiev și îi roagă pe locuitori să se adăpostească. Spune că se dau lupte grele la Irpen, Worzel, Buchi și Gostomel, suburbii ale Kievului, pe măsură ce rușii încearcă să pătrundă în Capitală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇