S-a dovedit a fi jumătate mascul, jumătate femelă. E primul caz confirmat la această specie!

S-a dovedit a fi jumătate mascul, jumătate femelă. E primul caz confirmat la această specie!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

O insectă-băț care era crescută de Lauren Garfield, din Suffolk, Marea Britanie, s-a dovedit a fi jumătate mascul, jumătate femelă, după ce a năpârlit.

Femeia, crescător cu experiență, a intrat în legătură cu Paul Brock, un expert entomolog din cadrul Muzeului Natural de Istorie și, după ce i-a arătat câteva fotografii, a fost de acord să permită examinarea mai îndeaproape a specimenului.

În final, a donat insecta Muzeului de Istorie Naturală din Londra pentru cercetări științifice. Experții i-au certificat bănuiala, după ce au văzut că jumătate din corpul creaturii era de un verde strălucitor, iar jumătate era maroniu, cu aripi, relatează BBC.

ADVERTISING

Denumirea științifică a insectei, botezată Charlie, este Diapherodes gigante, iar acesta este primul exemplar descoperit cu ginandromorfism, scrie și IFL Science.

„În cazul unui ginandromorf, la fel ca acesta, organele genitale nu sunt complet dezvoltate, motiv pentru care nu s-ar putea realiza o împerechere eficientă, chiar dacă unele trăsături masculine sunt prezente”, a explicat omul de știință.

Din nefericire, insecta va trebui să fie eutanasiată pentru a putea fi studiată eficient. În cazul unei morți naturale, insectele se zbârcesc și își pierd culoarea.

ADVERTISING

Insecta va fi adăugată colecției Muzeului de Istorie Naturală din Londra, acolo unde „se va transforma într-un punct de interes pentru cercetători”.

Nu doar insectele pot fi afectate de ginandromorfism, ci și păsările.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇