UEFA a cenzurat mesajul anti-război de la Napoli - Barcelona: "Rușine!"

UEFA a cenzurat mesajul anti-război de la Napoli - Barcelona: "Rușine!"

UEFA este acuzată că a cenzurat un banner anti-război afișat de jucători în timpul meciului dintre Napoli și FC Barcelona, din Europa League.

Cei 22 de jucători au intrat pe teren cu un banner uriaș pe care scria „Opriți războiul”, însă imaginile nu s-au văzut la TV.

"Acestea sunt singurele două cadre televizate cu bannerul. Nici măcar odată nu s-a văzut clar mesajul", a remarcat userul Napoli Talk pe Twitter.

"Păcat că la TV nu s-a văzut", "Rușinos că Ceferin (președintele UEFA - n.red.) a interzis accest banner" și "Rușine, UEFA" sunt câteva din comentariile apărute ca urmare a acestei decizii a UEFA.

În schimb, cele două formații au postat mesajul pe rețelele de socializare:

Armata Rusiei a luat cu asalt Kievul la primele ore ale zilei de vineri. Explozii puternice s-au auzit în centrul orașului în jurul orei 04:30.

ADVERTISING

Mulți oameni și-au petrecut noaptea în stațiile de metrou, devenite adăposturi antiariene.

Președintele Volodimir Zelenski a actualizat bilanțul negru: cel puţin 137 de morți, sute de răniţi, atât militari, cât și civili. De partea rusă nu este cunoscut bilanțul, dar ucrainenii vorbesc de sute de victime.

Iată filmul zilei în care Putin a lansat războiul total în Ucraina

Luptele cele mai dure s-au dat pentru un aeroport de la marginea Kievului, pe care armata ucraineană a reușit să-l păstreze. Însă a pierdut Insula Șerpilor, toți soldații de acolo fiind uciși.

ADVERTISING

Bombardamente au avut loc și la Cernobîl. Rușii au obținut controlul și nu garantează pentru securizarea sarcofagului.

Zelenski a ordonat mobilizarea generală, interzicând tuturor bărbaților între 18 și 60 de ani să plece din țară. Președintele e convins că rușii vor să-l omoare pe el și familia sa.

SUA, UE și un număr impresionant de țări au anunțat noi sancțiuni pentru Rusia, însă numele lui Putin tot nu a fost pus pe lista neagră. Zelenski le-a reproșat că au abandonat Ucraina: ”Am fost lăsați să ne apărăm singuri. Cine e gata să îi garanteze Ucrainei statutul de membru NATO? Toată lumea se teme”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇