Dan Petrescu cere de urgență trei schimbări: "Mi se pare incredibil"

Dan Petrescu cere de urgență trei schimbări: "Mi se pare incredibil"

Dan Petrescu cere de urgență trei schimbări în fotbalul românesc.

Antrenorul român în vârstă de 54 de ani solicită ca oficialii fotbalului românesc să renunțe obligativitatea folosirii unui jucător sub 21 de ani în echipa de start, înjumătățirea punctelor la intrarea în play-off/play-out, precum și introducerea VAR-ului.

"Mi se pare incredibil. Aceste reguli din campionatul românesc, chiar dacă se supără lumea, dacă-mi spuneţi alte ţări cu jucători under, tac din gură. Există undeva în lume să-ţi ia jumătate din puncte? Mi-a zis un prieten din Anglia să-i dau în judecată să iau punctele. Altă problemă, VAR-ul. Doar la noi se întâmplă ce nu se întâmplă în alte ţări", a spus Dan Petrescu într-un interviu la Look Sport.

ADVERTISING

De asemenea, Dan Petrescu propune ca Liga 1 să treacă la sistemul cu 18 echipe și renunțarea la play-off/play-out.

"Mi s-ar părea normal un campionat cu 18 echipe, 34 de meciuri, tur-retur şi plecat acasă. Nu avem echipe? Timişoara, Craiovele sunt două, Argeşul, Bacăul, Sibiul, Petrolul…Toată lumea are 18 sau 20 de echipe. 34 de etape, nu mai iei punctele, nu bagi copii sau juniori. Pune VAR şi dă-ne bani! Statul, sponsori, să dea bani. Să vedeţi cum fotbalul românesc se duce sus, în Champions League şi Europa League. De ce nu se face campionat de 18 echipe? Vreau să ştiu şi eu! Când am luat campionatul cu Unirea Urziceni, erau 11 echipe care se băteau la campionat, erau sus. Aşa e un campionat frumos, nu cu play-off şi play-out. Asta e părerea mea şi o susţin", a adăugat tehnicianul campioanei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipa antrenată de Dan Petrescu, CFR Cluj, are un avans de 8 puncte în fruntea clasamentului Ligii 1.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!