Un asteroid potențial periculos va trece azi pe lângă noi

Un asteroid potențial periculos va trece azi pe lângă noi

Un asteroid clasificat ca ”potențial periculos” va trece pe lângă Terra în 22 februarie, cel mai aproape într-o sută de ani.

Pentru că, totuși, nu se va apropia mai mult de 5.366.000 de km (de 14 ori distanța dintre Pământ și Lună), ”întâlnirea” nu va fi una cu emoții, notează oamenii de știință, citați de IFL Science.

Nu se cunosc cu exactitate dimensiunile asteroidului, dar se crede că acesta are între 190 – 430 de metri. Unele estimări din 1999, anul în care a fost descoperit asteroidul 455176 sau 1999 VF22, arată că acesta ar avea 225 de metri.

ADVERTISING

E cea mai ”intimă” întâlnire a nostră cu asteroidul într-un secol. Următoarea va avea loc în 23 februarie 2150, când corpul ceresc se va apropia și mai mult.

Ulltima oară când a trecut aproape de noi a fost în 31 octombrie 1999. Deși este un obiect mare și s-a aflat la distanță relativ mică, nu a fost identificat decât câteva zile mai târziu, în 10 noiembrie.

Cei care vor să-l vadă vor trebui să apeleze la un telescop bun sau să urmărească transmisiunile live de pe YouTube și nu numai.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇