Viscol puternic și ninsori în mai multe zone. Au fost emise 5 avertizări cod galben și portocaliu

Viscol puternic și ninsori în mai multe zone. Au fost emise 5 avertizări cod galben și portocaliu

Mai multe zone din țară, mai ales cele montane, vor fi afectate de viscol și ninsori, până marți. Meterologii au emis în acest sens cinci avertizări.

Prima atenționare, cod galben, intră în vigoare la noapte la ora 02.00 și expiră mâine la ora 15.00.

În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

ADVERTISING

A doua avertizare, cod portocaliu, este valabilă mâine între orele 05.00 - 10.00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

A treia atenționare, cod galben, este valavilă de mâine de la ora 18.00 ș până marți la ora 20.00.

În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

ADVERTISING

A patra avertizare, cod portocaliu, intră în vigoare mâine la ora 22.00 și expiră marți la ora 20.00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curburăvântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Sunt vizate județele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Covasna.

Iar a cincea avertizare, cod galben, este valabilă marți, între orele 05.00-20.00

ADVERTISING

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Atenționarea vizează județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇