Caz de sclavie în Mureș, unde nişte tineri din case de copii au fost exploatați până la epuizare

Caz de sclavie în Mureș, unde nişte tineri din case de copii au fost exploatați până la epuizare

Trei tineri din case de copii au fost închiși în locuința unui bărbat din Mureș, obligați să muncească pentru el și exploatați până la epuizare. În casa individului erau săbii și cuțite.

Bărbatul de 44 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Mureş pentru trafic de persoane, după ce i-a exploatat prin muncă pe cei trei tineri proveniţi de la case de copii, începând din 2014, iar aceştia nu au fost plătiţi pentru munca prestată, având chiar interdicţia de a părăsi gospodăria sau de a vorbi cu alte persoane.

ADVERTISING

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului din Mureş.

“În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2014, o persoană din judeţul Mureş a adăpostit în condiţii improprii trei tineri proveniţi de casele de copii, în scopul de a-i exploata prin muncă.

Cei trei tineri au fost folosiţi la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în ţară şi, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiţi pentru munca prestată, inculpatul exercitând un control permanent şi total asupra acestora, inclusiv prin interdicţia de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria”, se arată în comunicat. 

ADVERTISING

Miercuri, anchetatorii au făcut două percheziţii domiciliare în urma cărora au descoperit  înscrisuri, acte de identitate ale victimelor, dar şi săbii şi cuţite.  

“În urma acestor activităţi, trei persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la audieri”, a menţionat sursa citată. 

Ulterior, bărbatul de 44 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇