O veste bună de astăzi vine din studiile cercetătorilor, care spun că dacă te-ai ”antrenat” destul de mult cu virusuri de răceală până acum, corpul tău ar putea fi mai bine pregătit pentru virusul care a paralizat planeta întreagă în ultimele luni.
O altă veste pentru care suntem recunoscători vine de la o companie cu renume în România, care s-a mobilizat și, împreună cu partenerii și clienții ei, a strâns 800.000 de lei pentru spitalele din țară.
Dar avem și vești bune pentru weekendul care se apropie: A venit timpul pentru ”Cinema sub clar de lună” chiar pe Calea Victoriei!
Ai răcit des în ultima perioadă? Asta s-ar putea să te ajute în pandemie
Infecţiile anterioare cu virusurile care provoacă răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a recunoaşte şi ataca virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19, conform unui nou studiu publicat în revista Science.
Acest studiu a ajuns la concluzia că celulele imunitare T (limfocitele T), care recunosc coronavirusurile care produc răcelile obişnuite, recunosc şi părţi din virusul SARS-CoV-2 – inclusiv părţi ale deja „celebrei” proteine în formă de coroană prin care noul coronavirus pătrunde în celulele umane.
Această memorie a sistemului imunitar poate explica de ce unii oameni se confruntă cu forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19 prin comparaţie cu alţii.
ALTEX strânge bani pentru dotarea spitalelor
Altex România anunță continuarea, alături de Fundația Altex, a campaniei lansate în luna aprilie, #împreună pentru România. Salvăm vieți. Inițiativa, susținută și de Ministerul Sănătății, își propune să doteze cu 30 de monitoare și 30 de ventilatoare de ultimă generație paturile din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din țară, până la finalul anului 2020.
În primele trei luni de campanie s-au strâns, cu sprijinul partenerilor și clienților, aproape 800.000 de lei.
De asemenea, au fost donate deja șapte monitoare care au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București și la Spitalul Clinic Colentina.
Cinema sub clar de lună, pe Calea Victoriei
Lungmetraje de la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi alte pelicule premiate vor fi proiectate într-un spaţiu aflat pe Calea Victoriei din Bucureşti, în fiecare weekend, între 7 august şi 27 septembrie.
Sub numele „Cinema sub clar de lună“, proiecţiile vor avea loc în aer liber - vinerea, sâmbăta şi duminica -, într-un spaţiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A, care permite găzduirea a maxim 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranţă sanitară, scrie News.ro.
Vor fi proiectate, între altele, filmele care vor deschide şi închide TIFF 2020, cele care vor primi Trofeul Transilvania şi Premiul Publicului, dar şi lungmetraje din diverse secţiuni ale festivalului, plus alte titluri europene de succes.
Programul va începe vineri, cu „La Belle Époque/ Cei mai frumoşi ani”, o comedie cu Fanny Ardant, Daniel Auteuil şi Guillaume Canet în distribuţie. Acesta a deschis ediţia de anul acesta a TIFF.
Al doilea film, care va fi proiectat sâmbătă, face şi el parte din programul festivalului: drama „The County/ Ţinutul”, cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grímur Hákonarson, cunoscut pentru „Rams/ Despre oameni şi oi”.
Duminică va fi proiectat, în acelaşi timp cu evenimentul din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, filmul de închidere al ediţiei din acest an a TIFF - comedia franceză „Effacer l'historique/ Delete History”, regizată de Benoît Delépine şi Gustave Kervern şi recompensată cu premiul special al juriului la Berlinala de anul acesta.
Proiecţiile vor continua în fiecare weekend, până pe 27 septembrie, cu câte un film pe seară, de vineri până duminică.
Proiecţiile sunt programate să înceapă la ora 21:00, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.
Citește și:
Vești bune: Pandemia ne-a surprins într-o țară frumoasă ce merită vizitată
Vești bune: Un grup de mame a strâns 300.000 de euro pentru un spital
Vești bune: Mai e puțin până la un vaccin COVID. Între timp avem idei faine de timp liber