"Această decizie este inacceptabilă și incorectă" | Putin a răbufnit după ce SUA au boicotat Jocurile Olimpice

"Această decizie este inacceptabilă și incorectă" | Putin a răbufnit după ce SUA au boicotat Jocurile Olimpice

Vladimir Putin a condamnat boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de către Statele Unite ale Americii și aliații lor.

Președintele rus este convins că acest boicot este motivat doar de dorinta de a împiedica dezvoltarea Chinei.

"Această decizie este inacceptabilă și incorectă", a spus Putin în cadrul tradiționalei conferințe de presă de la sfârșitul anului de la Moscova, potrivit agenției TASS.

"Am vorbit cu unul dintre foștii președinți ai SUA și mi-a spus că boicoturile Olimpiadelor de la Los Angeles și Moscova au fost o mare greșeală, dar Statele Unite continuă să meargă pe același drum", a continuat Putin.

ADVERTISING

Ce stă în spatele acestui boicot? "O încercare de a restrânge dezvoltarea ulterioară a Chinei", nu are nicio urmă de îndoială președintele rus.

Președintele rus Putin a ținut astăzi conferința de presă obișnuită de la sfârșitul anului. Numai 507 reporteri au fost invitați în acest an din cauza măsurilor pentru a opri răspândirea COVID-19.

În 2020, conferința de presă a lui Putin a durat aproximativ patru ore și jumătate, șeful statului rus având răspuns la 60 de întrebări.

Pe 6 decembrie, Casa Albă a anunțat că Statele Unite vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, din cauza „genocidului” din regiunea Xinjiang.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Canada, Marea Britanie, Australia și Japonia s-au alăturat boicotului diplomatic american al JO 2022. Noua Zeelandă, la rândul ei, a declarat că oficialii săi nu vor călători la Beijing din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇