Dificultățile cu care se confruntă organizatorii Australian Open: "2022, de zece ori mai greu decât 2021

Dificultățile cu care se confruntă organizatorii Australian Open: "2022, de zece ori mai greu decât 2021

Directorul turneului de tenis Australian Open, Craig Tiley, simte că organizarea ediţiei 2022 a turneului de Mare Şlem a fost „de zece ori” mai dificilă decât ediţia din acest an, în condiţiile în care varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte cu repeziciune la antipozi, informează Reuters.

Tiley şi echipa sa au depus un efort imens pentru a pune în scenă în siguranţă turneul de tenis de la Melbourne, în februarie 2021, când Australia nu avea încă frontierele închise, cheltuind sume importate pe măsuri de biosecuritate pentru liniştirea comunităţii locale.

ADVERTISING

După aproape un an, lucrurile nu au devenit mai uşoare pentru Tennis Australia (Federaţia australiană de tenis - n.red.), în condiţiile în care Omicron se răspândeşte în Ţara Cangurilor, în timp ce primii jucători se pregătesc să sosească, în vederea participării la turneele premergătoare Australian Open, prevăzut la Melbourne Park.

"2022 a fost de zece ori mai greu decât 2021", a spus Tiley, adăugând că organizarea turneului în luna februarie a acestui an "a fost ca o plimbare în parc, în comparaţie cu asta".

ADVERTISING

"Şi în 2021 a fost greu, însă acum sunt atâtea variabile. Este ceva nou, dar te trezeşti dimineaţa cu echipa ta şi speri doar ca lucrurile să rămână aşa", a adăugat oficialul australian.

Circa 1.000 de jucători şi membri ai staff-urilor lor au sosit din străinătate pentru ediţia 2021 a Openului Australiei, fiind puşi în carantină timp de două săptămâni.

Luna viitoare, cei 3.300 de participanţi la competiţie vor fi liberi să cutreiere oraşul, după ce au prezentat un test PCR negativ.

Toată lumea care va fi prezentă în incinta Melbourne Park la ediţia din 2022 va trebui să fie vaccinată sau să deţină o excepţie medicală acordată de către autorităţile sanitare australiene.

ADVERTISING

Acest lucru în sine va reprezenta o provocare de gestionat, însă tribunele pline vor oferi Federaţiei australiene şansa de a recupera o parte din cele 100 de milioane de dolari australieni pe care le-au pierdut în cele 15 luni din preajma ediţiei 2021.

Tiley a precizat că se aşteaptă ca unii participanţi să fie testaţi pozitiv la virus, dar a confirmat că, spre deosebire de anul trecut, contactele strânse vor trebui să se izoleze doar până când vor prezenta un test negativ.

Directorul turneului Australian Open s-a declarat totodată încrezător că organizatorii vor putea să gestioneze eficient protocoalele sanitare, iar competiţia va putea începe fără nicio întârziere, pe 17 ianuarie.

"În 2021, obiectivul era protejarea comunităţii noastre de jucătorii care veneau din medii devastate de virusul pe care noi nu l-am avut. În 2022, este vorba de a-i feri pe jucătorii şi sponsorii noştri care vor fi prezenţi la turneu să nu se infecteze cu Omicron sau cu vreo altă variantă a virusului", a mai spus Craig Tiley.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇