Primele zboruri HiSky din Baia Mare spre şi de la Londra au fost anulate. Pasagerii au rămas blocaţi pe aeroport

Primele zboruri HiSky din Baia Mare spre şi de la Londra au fost anulate. Pasagerii au rămas blocaţi pe aeroport

Primele zboruri ale companiei aeriene HiSky, pe ruta Londra – Baia Mare şi retur, trebuiau să aibă loc sâmbătă, însă au fost anulate.

Asta deoarece compania aeriană nu a reușit să obțină permisiunea de a zbura în UK, deși ar fi solicitat autorizarea încă din noiembrie.

Problema este că pasagerii (majoritatea români care veneau acasă de sărbători) nu au fost anunţaţi şi astfel 100 de oameni au rămas blocaţi pe aeroport, în Marea Britanie.

„Compania aeriană n-a reuşit să obţină dreptul de a zbura din Marea Britanie, deşi pretinde că a solicitat autorizare de zbor. De fapt, reprezentanţii companiei ştiau de ieri (vineri - n.red.) că nu pot opera zborul şi căutau soluţii la alte companii aeriene, companii care au drept de zbor spre această ţară, respectiv, compania Tarom.

ADVERTISING

Au neglijat să informeze pasagerii, practic, aceştia au aflat, azi dimineaţă, în aeroport că zborul spre Baia Mare este anulat. Compania avea obligația să anunţe pasagerii din timp că nu poate efectua zborul, oamenii să nu fie nevoiți să să afle doar la aeroport că nu mai pot ajunge în ţară”, a spus directorul agenţiei de turism Sfara Tours, Diana Iluţ, pentru Agerpres.

Compensații de până la 400 de euro

Despre cursa aeriană programată pentru sâmbătă, ora 13:00, cu destinaţia Londra, reprezentanții aeroportului din Baia Mare spun că pasagerii vor primi compensații.

ADVERTISING

„Aeroportul Internațional Maramureș își cere scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor care își achiziționaseră bilete pentru zborul Baia Mare-Londra și pentru cursa retur Londra-Baia Mare și îi asigurăm că depunem eforturi pentru rezolvarea situației.

Pasagerii pot obține compensații de până la 400 de euro pentru acest zbor anulat, după depunerea unei solicitări”, au anunțat reprezentanții Aeroportului Internațional Maramureș, pe Facebook.

Compania aeriană susține că a depus la timp solicitarea pentru obținerea certificatului de operatori din țări terțe, încă din 13 noiembrie, dar autorizația nu a fost eliberată nici până azi.

ADVERTISING

În perioada pandemiei, autoritățile britanice lucrează în regim limitat, iar cererea depusă de compania aeriană este încă în proces de aprobare. În lipsa acestei aprobări au fost anulate cursele care urmau să plece în 18 decembrie de pe aeroporturile din Baia Mare și Tg Mureș, cu destinația Londra şi cele de la Londra spre România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇