Deserturile cu fructe sunt delicioase și răcoritoare, de aceea reprezintă varianta ideală dacă vrei să te bucuri de un mic răsfăț culinar în zilele toride de vară. În plus, prăjiturile cu fructe reprezintă o recompensă savuroasă pentru cei mici, așadar ai toate motivele să le încerci.
Astăzi îți propunem 3 rețete simple cu fructe, pe placul copiilor, dar și al celor mari!
Rețeta de pandișpan cu căpșuni
Ți-e poftă de un desert ”ca la mama acasă”? Ce spui despre un pandișpan pufos cu bucăți de căpșuni? Pentru a-l pregăti ai nevoie de următoarele ingrediente:
- ½ kg de căpșuni;
- 1 ou;
- 250 ml lapte;
- 250 g de zahăr;
- 100 g de unt;
- 200 g de făină;
- 2 lingurițe de praf de copt;
- Un plic de zahăr vanilat;
- Un praf de sare.
Începe prin a încălzi cuptorul la 180 de grade și între timp amestecă ingredientele uscate (respectiv făina, praful de copt și sarea) într-un castron. Separat, bate untul cu zahăr folosind un mixer. În momentul în care compoziția capătă o textură aerată, toarnă laptele, adaugă vanilia și oul, după care încorporează și făina în amestecul obținut.
În continuare, pune aluatul într-o tavă unsă cu puțin unt. Deasupra adaugă și căpșunile spălate, curățate de codițe și tăiate.
Lasă prăjitura la cuptor timp de 10 minute la 180 de grade, iar mai apoi scade temperatura cu 20 de grade și las-o să se coacă timp de circa 60 de minute. Când este gata, lasă pandișpanul să se răcească pentru a-l putea tăia, după care servește-l cu zahăr pudră pe deasupra!
Rețeta de spumă de fructe de pădure
Când îți dorești să te răsfeți cu un desert delicios, prepară rețeta de spumă fină de fructe de pădure. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, ci doar de acestea:
- 4 foi de gelatină;
- 300 g de fructe de pădure Edenia;
- 4 ouă;
- 75 de grame de zahăr;
- 150 de ml de smântână pentru frișcă.
Cu doar 5 ingrediente, poți crea simplu un desert răcoritor, de vară. Iată cum!
Primul pas este să înmoi foile de gelatină într-un bol cu apă rece; 5 minute sunt suficiente pentru acest lucru. La finalul acestui interval de timp, stoarce foile de gelatină și pune-le într-un vas termorezistent împreună cu o lingură de apă în care au fost lăsate la înmuiat.
Vasul se pune deasupra unei oale cu apă care va fierbe până ce gelatina va fi complet topită.
Între timp, ocupă-te de fructele de pădure și pasează-le într-un blender. Separă ouăle și bate albușurile cu zahăr timp de 4-5 minute, iar separat bate și smântâna până ce se transformă în frișcă.
Pune gelatina și fructele de pădure pasate peste gălbenușurile cu zahăr, omogenizează totul după care adaugă și frișca. Bate și albușurile spumă, după care încorporează-le peste acest amestec.
Pentru a te delecta cu acest desert delicios trebuie să distribui spuma în câteva pahare și să le lași la rece timp de câteva ore. Să ne spui cum ți s-a părut!
Rețeta de bezea cu fructe
Preferi mai degrabă deserturile ușor crocante? Nu trebuie să ratezi rețeta de bezea cu fructe! Prepar-o cu ajutorul ingredientelor din lista de mai jos:
- 450 de g de fructe de pădure;
- 200 g de zahăr;
- 450 ml de smântână dulce;
- O linguriță de amidon;
- O păstaie de vanilie.
Încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius și așează o foaie de copt într-o tavă. Bate albușurile cu un praf de sare până se transformă într-o spumă densă, în care încorporează și zahărul, apoi amidonul, amestecând continuu. Următorul pas este să întinzi bezeaua uniform peste foaia de copt și să o pui la cuptor timp de 20, maxim 25 de minute.
La finalul acestui interval de timp las-o să se răcească. Între timp, bate smântâna, semințele din păstaia de vanilie și o parte din fructele de pădure (păstrează câteva și pentru decorul desertului).
Crema obținută se întinde pe suprafața foii de bezea, peste care se presară fructe de pădure și se rulează. Desertul este gata, așadar bucură-te de el alături de cei dragi!