Iohannis discută la Bruxelles cu liderii UE despre un vaccin nou, pentru Covid Omicron

Iohannis discută la Bruxelles cu liderii UE despre un vaccin nou, pentru Covid Omicron

Președintele Klaus Iohannis a anunțat de la Bruxelles că liderii europeni sunt așteptați să ajungă astăzi la o soluție în ce privește accesul la un nou vaccin antiCovid, care să combată varianta Omicron.

”Vom avea o discuție aplicată, este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă Omicron, vom discuta ce se poate face în comun și despre cum vom obține un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului.

Este, între timp, foarte clar pentru toată lumea ce am discutat și ieri cu alți lideri: doar vaccinarea poate să oprească răspâdirea acestei pandemii.

ADVERTISING

Astăzi sper să ajungem la o concluzie cum obținem acest vaccin nou și cum va fi achiziționat și împărțit între statetele europene”, a anunțat Iohannis, înainte să intre la reuniunea Consiliului European.

Șeful statului a mai spus că va insista să fie evitate la nivel european orice restricții care ar putea afecta economia, ”în special, când e vorba de traficul de mărfuri, economia europeană și sper să ajungem la concluzii pozitive în acest sens”.

Iohannis a adăugat că un alt subiect important ce va fi abordat în discuțiile de astăzi e cel energiei, liderii europeni dorind și ei să afle, ca toți cetățenii, cum s-a ajuns la o asemenea majorare de preț și ce măsuri pot fi luate pentru a exista și o concurență reală, dar și o protecție a consumatorilor.

ADVERTISING

”Voi reitera foarte clar nevoia acelui act delegat care stabilește că gazul și energia nucleară sunt energii bune de tranziție, dacă ne îndreptăm spre economia verde”, a mai spus președintele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇