Școlile din Cluj se pregătesc de învătământul hibrid: Primesc aproape 13 milioane de lei pentru a cumpăra camere video, căşti și laptopuri

Școlile din Cluj se pregătesc de învătământul hibrid: Primesc aproape 13 milioane de lei pentru a cumpăra camere video, căşti și laptopuri

Școlile din Culj se pregătesc pentru învățământul hibrid în anul școlar 2020-2021, care presupune prezență fizică și online.

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a anunțat că unitățile de învățământ vor primi 12,7 milioane de lei pentru achiziţionarea de camere video, căşti, laptopuri, potrivit Ziua de Cluj.

"Lucrăm la un scenariu cât mai aproape de viarianta reală, dar depinde de ce se va întâmpla până în 15 septembrie. Poate autorităţile naţionale vor lăsa ca decizia să fie luată la nivel local.

ADVERTISING

Vrem cât mai mulţi copii la şcoală. Există şi varianta ca cei din clasele 0-4 să meargă la şcoală, iar cei mari online, deci sistem hibrid.

Avem o rectificare de buget de 17 milioane de lei pentru unităţile de învăţământ, din care 12,7 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea de camere video, căşti, laptopuri”, a spus Boc.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primarul a transmis și un avertisment directorilor care nu vor respecta aceste cerințe, afirmând că le va cere demisia.

”Directorilor care nu respectă aceste cerinţe le voi cere poblic demisia. Nu accept indolenţă. Tot ce au cerut noi le-am dat prin efortul clujenilor. Învăţământul digital oricum nu mai poate fi ocolit", a mai afirmat edilul.

În ceea ce privește creșele, Boc spune că, până în 15 octombrie 2020, vor fi disponibile 1.382 de locuri, iar în cel mai negru sceneriu circa 750.

ADVERTISING

"Eu sunt convins că se vor întâmpla lucruri bune. Avem 6 milioane de lei pentru investiţii pentru creşe şi proiecte pe fonduri europene", a subliniat primarul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇