WTA dezvăluie cum vrea să-i pedepsească pe chinezi după dispariția lui Shuai Peng

WTA dezvăluie cum vrea să-i pedepsească pe chinezi după dispariția lui Shuai Peng

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a anunțat cum vrea să pedepsească China după ce jucătoarea Shuai Peng a dispărut la scurt timp după ce a dezvăluit că a fost abuzată sexual de fostul vicepremier Zhang Gaoli.

Președintele WTA, Steve Simon, a anunțat că forul pe care îl conduce este gata să rupă orice legătură pe care o are cu China, chiar și cu prețul de a pierde sute de milioane de dolari.

Astfel, dacă Shuai Peng nu va apărea în scurt timp, WTA va anula toate turneele organizate în China.

"Suntem cu siguranță dispuși să ieșim din această afacere indiferent de complicațiile care pot apărea. Un lucru e sigur, această situație e mai importantă decât afacerile. Femeile trebuie respectate și nu cenzurate", a spus Simon la postul CNN.

ADVERTISING

Până acum, China nu a avut nicio reacție oficială despre dispariția lui Shuai Peng în pofida faptului că presiunea internațională crește.

Au trecut deja câteva săptămâni de când Shuai Peng a dispărut și nimeni nu știe nimic de ea.

Dispariția s-a produs la scurt timp după ce ea a publicat un mesaj pe rețeaua de socializare Weibo în care a povestit cum a fost abuzată sexuală de fostul vicepremier Zhang Gaoli.

La scurt timp, atât mesajul cât și tenismena au dispărut. Un post TV de stat din China a publicat un mail care îi era atribuit jucătoarei, dar specialiștii susțin că acesta ar fi de fapt trucat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!