Tesla își dotează stațiile de încărcare cu internet Starlink

Tesla își dotează stațiile de încărcare cu internet Starlink

Tesla a început să-și doteze stațiile de încărcare cu Internet prin satelit, furnizat de Starlink. Este posibil ca, astfel, compania americană să le ofere clienților, pe viitor, o conexiune la Internet cât timp așteaptă încărcarea mașinii.

Proprietarii de mașini Tesla au început să vadă antene de Internet prin satelit amplasate la stațiile Supercharger. Nu se știe câte astfel de stați cu Internet sunt accesibile șoferilor, dar ele au fost văzute în Florida, scrie Electrek citat de engadget.

Tesla nu a făcut niciun comentariu cu privire la aceste noi dispozitive.

ADVERTISING

În lipsa unei confirmări oficiale, jurnaliștii au încercat să creeze diverse scenarii privind modalitățile prin care sateliții de bandă largă Starlink ar putea fi utilizați la stația de încărcare.

Aceștia ar putea înlocui sau suplimenta conexiunile existente care controlează elementele de bază precum plățile sau informații despre statusul încărcării. O astfel de utilizare ar contribui la o distribuire a infrastructurii de încărcare electrică Tesla în zone din ce în ce mai îndepărate.

ADVERTISING

Iar acesta ar fi un element important în strategia Tesla de a permite încărcarea și altor vehicule electrice la stațiile Supercharger și de a-și tripla rețeaua sa de stații de încărcare.

De fapt, nici nu ai nevoie de o bandă foarte largă (conexiunea Starlink este de aproximativ 97 Mbps) pentru a procesa tranzacții și, tocmai de aceea, nu ar fi neapărat o surpriză să aflăm că Tesla oferă WiFi clienților stațiilor Supercharger.

Ce înseamnă asta?

Imaginează-ți că încărcarea vehiculelor durează, de obicei, suficient de mult cât să vezi niște episoade din serialul favorit. Cu Wifi de la Tesla, poți urmări serialul fără să ai vreun abonament de Internet sau să-ţi folosești telefonul pe post de hotspot.

ADVERTISING

E adevărat că rețeaua s-ar putea bloca dacă ar fi mulți șoferi veniți să-și încarce mașina electrică în același timp, dar sistemul deschide o poartă pentru vânzarea de servicii de Internet pentru clienții Starlink, la ei acasă.

O.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇