Povestea ”celui mai prematur” bebeluș din lume, care a avut doar 420 de grame la naștere (Video)

Povestea ”celui mai prematur” bebeluș din lume, care a avut doar 420 de grame la naștere (Video)

În urmă cu un an și patru luni, în Birmingham, Alabama, o femeie dădea naștere unui băiat și unei fetițe, gemeni, la numai 132 de zile de sarcină. Acum, băiatul, Curtis, a intrat în Cartea Recordurilor, el fiind considerat ”cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit.

Din păcate, sora sa, C’Asya, a murit între timp. Fetița nu a trăit decât o zi. Dar fratele ei, Curtis, născut cu doar 420 de grame, e bine acum, după ce a respirat asistat timp de mai multe luni.

”Fac asta de aproape 20 de ani, dar niciodată nu am văzut un bebeluș așa de mic și atât de puternic”, a declarat dr. Brian Sims, medicul care l-a ajutat să vină pe lume la numai 21 de săptămâni, conform IFL Science.

ADVERTISING

”Îmi voi aminti mereu momentul în care l-am putut lua pe Curtis acasă, să-l prezint fraților săi mai mari”, a declarat Michelle Butler, mama bebelușului, alintat de familie Poodie.

275 de zile, atât a durat până ce părinții și-au putut lua copilul acasă. Acum, starea sa de sănătate poate fi considerată în sfârșit una bună.

Most Premature Baby - Guinness World Records

“Recordul” initial a fost deținut de Richard Hutchinson, un bebeluș care s-a născut la 21 de săptămâni și două zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇