Anett Kontaveit a câștigat turneul WTA de la Moscova

Anett Kontaveit a câștigat turneul WTA de la Moscova

Jucătoarea de tenis din Estonia Anett Kontaveit a câștigat finala turneului WTA 500 de la Moscova, după un ultim act dramatic în care s-a impus în fața favoritei gazdelor, Ekaterina Alexandrova.

Estona Kontaveit, locul 20 mondial, favorită 9 în capitala Rusiei, s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5, la capătul a 2 ore și 25 de minute.

A fost un meci dominat categoric de sportiva rusă, care în sferturi trecuse și de favorita 1 Aryna Sabalenka din Belarus, până la un punct însă. Și anume până la 6-4, 4-1, moment în care nimeni nu se mai gândea că ceva în această finală se mai poate schimba.

Marketa Vondrousova vs. Anett Kontaveit | 2021 Moscow Semifinal | WTA Match Highlights

Anett s-a luptat exemplar, iar în setul decisiv fiecare lovitură parcă a fost pe muchie de cuțit. Alexandrova, 37 mondial, a avut minge de intrare în tiebreak, dar Kontaveit a fost mai puternică.

ADVERTISING

Pentru estonă este al patrulea titlu WTA din carieră, după cele de la Rosmalen 2017, plus Cleveland și Ostrava, ambele în acest sezon 2021. După acest trofeu, ea va urca 6 locuri, până pe 14 WTA.

Reamintim că Simona Halep a fost și ea prezentă la Moscova, pierzând în sferturi cu Maria Sakkari din Grecia, scor 4-6, 4-6.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!