Merkel a cerut la Moscova eliberarea lui Navalnîi, Putin a refuzat

Merkel a cerut la Moscova eliberarea lui Navalnîi, Putin a refuzat

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-l elibereze pe opozantul Alexei Navalnîi, de la otrăvirea căruia se împlineşte un an. Însă, Merkel a fost refuzată de Putin.

„Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Alexei Navalnîi şi am spus clar că voi continua acest lucru”, a declarat Merkel la o conferinţă de presă comună cu Putin, la Moscova, informează lefigaro.fr.

Liderul de la Kremlin a răspuns că principalul său opozant nu este deţinut pentru "activităţile sale politice", ci pentru o "infracţiune criminală faţă de parteneri străini".

ADVERTISING

Cancelarul german Angela Merkel efectuează vineri o vizită la Moscova. Întâlnirea are loc într-un context delicat, când relațiile dintre cele două țări sunt extrem de tensionate.

Momentul ales pentru această ultimă întâlnire din poziții de leadership politic nu este întâmplător. Astăzi, pe 20 august, se împlinește exact un an de când opozantul Alexei Navalnîi a fost otrăvit. Amintim că Navalnîi a fost transportat de urgență în Germania și a fost tratat la Berlin, medicii și experții nemți stabilind că este vorba de expunere la noviciock.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, și a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Regatul Unit a anunțat oficial zilele acestea că instituie sancţiuni împotriva a şapte agenţi ai serviciilor de informaţii ruse, pentru otrăvirea lui Navalnîi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇