Peste 60 de oameni au murit loviți de trăsnet în India, inclusiv copii. Unii încercau să-și facă selfie cu furtuna (Foto & Video)

Peste 60 de oameni au murit loviți de trăsnet în India, inclusiv copii. Unii încercau să-și facă selfie cu furtuna (Foto & Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Peste 60 de oameni au murit loviți de trăsnet în mai multe state din India care au fost afectate de o furtună puternică. Autoritățile anunță că dintre aceștia cel puțin 11 erau la o cetate istorică și, în ciuda pericolului evident, au vrut să își facă selfie-uri.

Cel puțin 11 oameni au murit trăsniți, duminică, în Rajasthan, iar autoritățile au adăugat un bilanț provizoriu de 42 de morți din aceeași cauză în diferite districte din Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei. Ulterior premierul Narendra Modi a anunțat că 68 de oameni au murit trăsniți. În acest bilanț negru se află și cel puțin 7 copii.

ADVERTISING

În Jaipur, capitala Rajasthanului, au fost trăsnite două turnuri ale Cetății de Chihlimbar. Obiectivul ce datează din secolul al 12-lea era înțesat cu turiști la acel moment.

”Ploua deja și oamenii s-au înghesuit în turnuri pe măsura ce furtuna a devenit tot mai violentă”, a declarat pentru AFP Saurabh Tiwari, de la poliția din Jaipur.

Cei aproximativ 30 de oameni care erau la acel moment în cele două turnuri, care oferă o priveliște panoramică asupra capitalei, voiau să se fotografieze cu furtuna.

ADVERTISING

11 oameni au murit și alți 17 au fost raniți, dintre care trei sunt în stare gravă, spune poliția.

”Unii au fost lăsați înconștienți, în timp ce alții au început să fugă țipând de panică și durere”, a mai spus Tiwari, care a adăugat că echipele de salvare cercetează luni o prăpastie ce se află pe o parte a cetății, pentru a vedea dacă nu cumva în panică unii oameni au căzut acolo.

Potrivit BBC, în medie 2.000 de oameni mor în fiecare an loviți de trăsnet în India, în timpul lunilor musonice (de obicei din iunie până în septembrie).

Autoritățile au anunțat că familiile victimelor vor primi 500.000 de rupii (aproximativ 6.700 de dolari), ca ajutor.

ADVERTISING

În ultimii ani astfel de incidente s-au înmulțit și specialiștii spun că principalul motiv este încălzirea globală. În 2018, meteorologii au documentat 36.749 de trăsnete în doar 13 ore, în timpul unei furtuni care a lovit Andhra Pradesh.

Cum te poți proteja

Iată câteva recomandări pentru a vă proteja în timpul furtunilor de acest fel:

  • Nu stați afară în spații deschise sau vârfuri de deal.
  • Adăpostiți-vă într-o clădire mare sau în mașină.
  • Dacă nu aveți unde să vă adăpostiți, puneți-vă jos în poziție fetală, cu capul între genunchi, pentru a fi o ”țintă” cât mai mică.
  • Nu vă adăpostiți sub copaci înalți.
  • Dacă sunteți în apă, încercați să ieșiți cât mai repede la mal și nu rămâneți pe plajă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇