Danemarca își continuă povestea frumoasă și ajunge în semifinalele EURO 2020

Danemarca își continuă povestea frumoasă și ajunge în semifinalele EURO 2020

Danemarca s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal, EURO 2020, după ce a trecut de Cehia cu scorul de 2-1 la Baku, pe stadionul Olimpic al capitalei Azerbaidjanului.

Nordicii s-au impus după golurile semnate de Delaney și Dolberg în minutele 5 și 42, în timp ce cehii au marcat golul de onoare prin Patrick Schick.

Danemarca a început perfect jocul de la Baku cu gol în minutul 5. La o lovitură de colț, Delaney a răsărit parcă de nicăieri, nemarcat de nimeni și a reluat cu sete în plasă cu o lovitură de cap fără speranțe pentru Vaclik. Entuziasmul danez s-a văzut clar și a crescut din minut în minut.

Damsgaard a scăpat apoi liber spre poarta cehilor, dar s-a precipitat, pentru ca Delaney să aibă iarăși o șansă importantă în minutul 16, însă voleul său s-a dus alături.

Primul șut pe poartă al cehilor a venit abia în minutul 35, prin Holes, dar fără emoții pentru Schmeichel. Înainte de golul de 2-0 am mai avut o ocazie al lui Damsgaard, pentru ca în minutul 42 să vină faza minunată a lui Male, care a pasat cu exteriorul în câțiva metri de gol, acolo era Dolberg, care a reluat fără probleme în plasă.

ADVERTISING

Dacă prima parte a fost una care a aparținut clar oamenilor în alb și roșu, Cehia a fost vizibil trupa mai bună după reluare. Cehii au și marcat foarte rapid prin Patrick Schick, cel care l-a egalat pe Cristiano Ronaldo, cu 5 goluri la acest European.

Finalul de joc a fost unul în care cehii au dominat steril, iar ultimele minute mai degrabă au semănat cu un chin căci era clar că oamenii lui Schick și-au terminat benzina demult.

Danemarca a rezistat cumva eroic, a avut chiar și câteva oportunități pentru a se desprinde la 3-1, dar per total a obținut această calificare.

Este din nou o semifinală de CE pentru țara nordică, încă una după 1984, meci pierdut cu Spania și 1992, an în care au și cucerit trofeul. Ei s-au clasat și pe locul 4 în 1964, dar atunci era un cu totul alt sistem competițional.

Danezii vor evolua în a doua semifinală de la EURO, miercuri pe Wembley de la ora 22 cu învingătoarea dintre Anglia și Ucraina.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, Danemarca merge în careul de ași!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

INFO: 6 minute de prelungire!

Min.86: Kalas face un fault dur la mijlocul terenului și vede și el galben.

Min.84: Krmencik protestează dur și vede primul galben al serii.

Min.82: Male e singur cu Vaclik, se relaxează prematur, portarul ceh scoate cu piciorul!

Min.81: Dublă schimbare și la danezi, intră Andersen și Jensen, ies Christensen și Delaney.

Min.79: Iese Schick și intră Vydra, iese Sevcik și intră Darida, ultime schimbări la cehi.

Min.77: Ce șut bun prinde Poulsen de la 16-20 de metri, către vinclu, Vaclik scoate în corner!

Min.70: Intră Wass în locul lui Larsen la danezi.

Min.68: Șut de la marginea careului al lui Poulsen, prinde în doi timpi Vaclik.

Min.65: Brabec intră în locul lui Celustka, care nu mai poate continua. Soucek are o rană la ureche după un contact cu Poulsen și a primit un bandaj.

INFO: Impresia generală este că Cehia domină, presează, este clar echipa care vine din urmă.

Min.59: Două schimbări la danezi, intră Poulsen și Norgard, ies Dolberg și Damsgaard.

Min.49: GOOOOOOOL Cehia!! Șut perfect al lui Schick de lângă Vestergaard, după o centrare de pe flancul drept. Este al 5-lea gol pentru ceh la EURO, la egalitate cu Cristiano Ronaldo. Avem meci aici la Baku!

ADVERTISING

Min.47: Încă o paradă a lui Kasper Schmeichel, e clar care este echipa care a ieșit mai bine de la vestiare!

Min.46: Deja prima ocazie a lui Krmencik! Șut tare de la distanță, scoate cu pieptul chiar Schmeichel, danezii scapă cu fața curată!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Două schimbări la cehi, intră Jankto și Krmencik, ies Holes și Masopust.

Pauză la Baku, 2-0 pentru Danemarca!

Min.42: GOOOOOOOOOOOOOOOL Danemarcaaaaa! Male pasă de gol minunată cu exteriorul, pasă în câțiva metri pentru Dolberg, jucătorul din Ligue 1 înscrie simplu din fața porții. 2-0, danezii sunt în semifinale!!

Min.38: Din nou Damsgaard scapă singur, șutează tare și pe centru, Vaclik are o mare paradă, ce șansă de 2-0!

Min.35: Șut pe poartă Cehia, Holes, nouarul, a fost semnatarul, prinde sigur pe el Schmeichel.

Min.27: Braithwaite se duce nestingherit în plin careu ceh, nu îl ajută însă nimeni, iar șutul său în cros se duce mult alături.

Min.22: Holes primește o pasă ok de la Masopust, dar Schmeichel iese la timp și îi închide unghiul.

Min.16: Delaney are din nou o șansă importantă, dar voleul său venit mai degrabă noroc s-a dus alături.

Min.13: Damsgaard scapă singur cu portarul Vaclik, pasă superbă de la circa 50 de metri, s-a precipitat însă vârful danez și cehii scapă.

Min.12: Schick are o intrare impetuoasă în careul rival, șut de la colțul careului, deviat, este corner pentru cehi.

Min.10: Nordicii au început clar mai bine acest joc, domină partida, cehii abia au trecut de centrul terenului.

Min.5: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Danemarcaaa!! 1-0 pentru danezi, gol Delaney după o lovitură de cap perfectă a jucătorului care a plecat în fotbalul mare de la FC Copenhaga. Era complet nemarcat la o lovitură de colț.

ÎNCEPE PARTIDA!

18.54: Îndată se vor intona cele două imnuri de stat.

18.50: Avem primele imagini de la Baku, jucătorii celor două formații se pregătesc să pășească pe stadionul Olimpic din Baku.

Echipele de start:

Cehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Holes, Soucek - Masopust, Barak, Sevcik - Schick. Rezerve: Mandous, Koubek, Kaderabek, Brabec, Darida, Krmencik, Kankto, Zima, Vydra, Kral, Pekhart, Pesek. Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Danemarca: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard - Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Braithwaite, Dolberg, Damsgaard. Rezerve: Lossl, Ronnow, Andersen, Skov, Skov Olsen, Jorgensen, Norgaard, Wass, Wind, Poulsen, Cornelius, Jensen. Selecționer: Kasper Hjulmand.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

Cehia - Danemarca este fără îndoială cel mai atipic sfert de finală de la EURO, cu două echipe care până acum au făcut senzație și au produs multe surprize la acest turneu final. Cehii au trecut în optimi de o mare favorită, Olanda, scor 2-0, în timp ce Danemarca s-a trezit din pumni, după acel incident nefericit cu Eriksen și acea înfrângere de la debut, 0-1 cu Finlanda.

Ultima dată cele două s-au întâlnit într-un joc amical în 2016, scor egal, 1-1. Ca jocuri oficiale, amintim dubla din preliminariile CM 2014, când danezii s-au impus la Praga cu 3-0, iar în Scandinavia a fost iarăși o remiză, 0-0. E demn de remarcat faptul că cele două formații s-au întâlnit de 2 ori la un Campionat European. În 2004, când Cehia câștiga clar cu 3-0 (tot în sferturi de finală, ca acum), plus în 2000, când tot cehii aveau câștig de cauză, 2-0. Doar două victorii are Danemarca în istorie cu țara din Europa Centrală, 3-0 în 2013 și un 2-1 într-un meci amical în 2001.

Partida va fi televizată pe ProTV.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

FCSB a mai renunțat la doi jucători în această vară

Biletul zilei la pariuri: Ponturile de astăzi

Giganții petrolieri știau de acum 50 de ani de criza climatică. Mărturiile cercetătorilor pe care i-au angajat la acea vreme

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!