Executivul a adoptat prelungirea stării de alertă. Turcan: Sunt oameni care spun, pe de-o parte, că virusul nu există, iar pe partea cealaltă acuză Guvernul de creşterea numărului de cazuri

Executivul a adoptat prelungirea stării de alertă. Turcan: Sunt oameni care spun, pe de-o parte, că virusul nu există, iar pe partea cealaltă acuză Guvernul de creşterea numărului de cazuri

Guvernul a adoptat, miercuri, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi deceselor înregistrate, a anunţat viceprim-ministrul Raluca Turcan, la Palatul Victoria, după şedinţa extraordinară a Cabinetului Orban.

„Am adoptat în şedinţa de guvern o hotărâre cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar această decizie este necesară pentru că avem o creştere a numărului de infectări şi o creştere a numărului de decese.

Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare, aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a precizat Turcan.

ADVERTISING

Ea a făcut apel la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

"Acestea nu sunt invenţii şi românii, dacă privesc un pic cu atenţie spaţiul public, o să vadă că aceiaşi oameni care îndeamnă la nerespectarea regulilor de protecţie sanitară sunt oameni care spun, pe de-o parte, că virusul nu există, iar pe partea cealaltă acuză Guvernul de creşterea numărului de cazuri de infectări.

E un nonsens din partea celor care blochează tot setul de măsuri de sănătate publică pe care Guvernul Orban le implementează", a susţinut vicepremierul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
https://www.facebook.com/guv.ro/videos/580763445920917

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri după-amiază, că starea de alertă va fi prelungită în România cu 30 de zile.

Totodată, el a făcut apel la români să respecte în continuare regulile și să se protejeze de virus atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, la începutul şedinţei de guvern, că ”se pare că s-au înţeles în comisie”, astfel că va fi finalizat raportul la legea privind carantina.

ADVERTISING

”Aştept să fiu informat când este convocat plenul (Senatului – n.red.), pentru a participa la plen, ca să susţin proiectul de lege”, a spus premierul.

Orban anunță consens în comisie pe legea carantinării: Aştept să fiu informat când este convocat plenul, ca să susţin proiectul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇